Aleksandra Dojčinović otvorila 16. sezonu Fashion.hra

| Fashion |

Aleksandra Dojčinović proljeće/ljeto 2014.

Aleksandra Dojčinović ponovno je imala čast otvoriti novu sezonu modne manifestacije Fashion.hr. Prva večer je tako bila isključivo u znaku njenog brenda Lei Lou, i kako vidimo, u duhu svježe retro ženstvenosti.

Poznato je kako je Aleksandra miljenica domaćih zvijezda, koje rado odijevaju njene uske modele haljina i suknji, no ono što je pokazala za nadolazeće proljeće/ljeto je odmaknuto od njenog uobičajenog kroja. Naime, Aleksandra češće privatno zna odjenuti šire komade odjeće koji vrlo chic lepršaju oko tijela, nego ih poslati na pistu pa ugodno iznenađuje u kojoj mjeri ova kolekcija ne prati sasvim liniju ženskog tijela već je elegantno skriva. Upravo ti komadi su najbolji komadi sezone.

Sako i haljine imaju privlačan prizvuk 20-ih u suvremenom twistu i komadi su koje bi voljeli vidjeti po našim poznatim damama, ali i po ulici. Na njima, kao i na vizualno krućim komadima, ali i onima s krupnim šljokicama, vidi se Aleksandrina zrelost i neka nova svježina. Ti komadi su seksipilni jer su odvažni, a ne jer otkrivaju kožu.

Lei Lou SS 2014.
Aleksandra Dojčinović proljeće/ljeto 2014.

Nešto čega nam uvijek fali na pisti kod Aleksandre su svakako njeni printevi kojima dizajnerica tako dobro barata. Uvijek nas zaintrigira s jednim ili dva printa koji izgledaju vrlo dobro i ostavi nas da čekamo do sljedeće sezone za još. Njeni chic kompleti s početka revije su izuzetno efektni i zaigrani, izvrsno bi stajali starijim ženama, kao i onim mlađima te su idealan komad za proljeće.

Proljeće najavljuje i bojama. Crvena, zelena, tirkizna, ali i nezaobilazne nude i nježno ružičaste nijanse koje s ovom dizajnericom često i povezujemo. U istim nijansama su se pojavljivale i Lei Lou torbice koje ove sezone imaju pojednostavljen dizajn (jednobojne clutch torbice na preklop) te su ukrašene samo s malom zlatnom mašnom.

Nadamo se da će se Aleksandri ovaj pomak u dizajnu i financijski isplatiti, jer vjerujemo da će kritiku sasvim zadovoljiti, kao što je i nas.