Aleksandra Dojčinović dizajnirala je i Dr. Martens cipele

| Fashion |

Nema puno stvari na svijetu koje povezuju Papu, Madonnu, Roberta Pattinsona, Dalai Lamu i modnu elitu. Jedna od vrlo, vrlo rijetkih je Dr. Martens.  Od 1.4.1960. kada je proizveden sada već kultni model '1460' pa do danas, 'Marte' su pisale povijest mode, i punkera i grungerica, ali i hollywoodskih celebritija.

Svoje kolekcije za ovaj kultni brand dizajnirali su već Raf Simons, danas kreativni direktor modne kuće Dior, Yohji Yamamoto i model Agyness Deyn, a ovih dana Dr.Martens je započeo suradnju s dizajnericom Aleksandrom Dojčinović, koja je ekskluzivno za ShoeBeDo kreirala tri modela 'Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović'.

Ovim limited editionom Dr. Martens, nakon svjetskih, ulazi  i u hrvatsku dizajnersku kolaboraciju. Aleksandra je dizajnerski 'touch' dala kultnom modelu '1460'  i motorističkom modelu 'Vi', i na taj način desetljećima prepoznatljivom izgledu Marti udahnula dodatnu posebnost, koja ih čini još više cool, trendi, istodobno nosivima i sexy.

Aleksandra je povodom ove suradnje izjavila: „Velika mi je čast što sam postala dio Dr. Martens obitelji, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je čast da dizajnira za njih prije mene povjeravana nekim od vodećih imena svjetske dizajnerske scene. Ponosna sam i što je preko mene Hrvatska postala dio bezvremenskog Martens trenda i drago mi je da su modeli koje sam dizajnirala već sada privukli pažnju cura sa stavom i stilom. Jer baš na takve sam i mislila dok sam dizajnirala tri modela, koja su našla svoje mjesto i u mom ormaru s cipelama i sigurno ću ih ove zime puno nositi na različite kombinacije, i dnevne i večernje. Kada nešto radim uvijek se nastojim staviti u kožu ili u ovom slučaju u cipele onih koje će to nositi. Htjela sam da moje marte budu prepoznatljive, neobične, elegantne, da djevojkama jednako savršeno upotpunjuju romantične haljine ili skinny traperice. S obzirom da se military trend ove sezone vratio na velika vrata, sigurna sam da će domaće fashionistice s mojim Martama znati kako zablistati na špici, s druge strane odvažne poslovne žene i cure koje su stalno u pokretu kombinirati će ih na dnevne boho kombinacije.“

'Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović' čizme dostupne su kao limitirana kolekcija u ShoeBeDo dućanu u Gajevoj u Zagrebu.