25 najbolje odjevenih Hrvata u 2014.

| Fashion |

Ušli smo u zadnje dane 2014. godine i vrijeme je da nakon prve liste najbolje odjevenih dama iz društvenog života od strane modnih stručnjaka koju možete naći ovdje, objavimo I listu najbolje odjevenih Hrvata. Kao što znate, ove smo godine malo promijenili metodologiju pa listu nismo sastavili sami već za mišljenje priupitali domaće modne dizajnere i stručnjake. Svatko od članova žirija trebao je složiti listu od prvog do desetog mjesta gdje prvo mjesto donosi 10 bodova, a 10. mjesto jedan bod. Bodove smo zbrojili i danas vam donosimo listu 25. Hrvata s najvećim brojem bodova. Važno je napomenuti da su članovi žirija glasali totalno raznoliko i da konačna lista ne odražava mišljenje pojedinog člana žirija nego je dobivena ukupnim zbrojem glasova. Na listi su se našle brojne osobe iz javnog, ali i društvenog života poput poznatih arhitekta, menadžera i umjetnika. U žiriju čiji su članovi dali svoje bodove su bili dizajneri Aleksandra Dojčinović, Toni Rico, Marina Lacković i Simone Manojlović, ravnateljica modne škole Profokus i modna kolumnistica - profesorica Branka Vučetić Atletić, Suzy Josipović Redžepagić - osnivačica Fashion Weeka Zagreb, novinarke i urednice Wall.hr portala - Anamaria Butković, Tea Filipović i Korana Marović te Sarah Josipović, direktorica Fashion Weeka Zagreb. U nastavku pogledajte najopsežniju listu najbolje odjevenih Hrvatica iz javnog i domaćeg života.

 • Mislav Čavajda, glumac
Mislav Čavajda

Mislav Čavajda svojim se odjevanjem definitivno izvaja iz mase prosječnih domaćih muškaraca. Odlično nosi domaći dizajn, često s potpisom Tomislava Bahorića, a poznat je po monokromatskim kombinacijama. Svojim pomalo alternativnim stilom osvojio je tako članove našeg žirija I zaposjeo prvo mjesto ljestvice najbolje odjevenih muškaraca. Mislavov stil na prvi se pogled sastoji od jednostavnih i klasičnih komada, ali pri boljem pogledu otkrivaju se detalji koji njegov stil čine posebnim poput šarenih cipela, prsluka neravnih linija i ostalih zanimljivih detalja koje Mislav kombinira poput pravog modnog stručnjaka.

Mislav Čavajda, Miran Kurspahić i Tomisalv Petranović
 • Miran Kurspahić, glumac
Miran Kurspahić

Miran Kurspahić predstavnik je domaćeg dandya koji uvijek pazi što će odjenuti i uvijek izgleda zanimljivo, zabavno i odlično. Oduševljava nas svojim pomalo kazališnim stilom kojeg karakterizira retro prizvuk. Iako na prvu muškarac u bijelom ili baršunastom odijelu zvuči neobično, Miranu takav stil odlično stoji. Uz njegove sada već prepoznatljive brkove koji su u 2014. godini postali pravi modni trend među muškarcima te pažnji koju pridaje detaljima i modnim dodatcima, Miran je pravi primjer muškarca koji voli modu.

Mislav Čavajda i Miran Kurspahić
 • Luka Nižetić, pjevač
Luka Nižetić

Luka Nižetić, još je jedan muškarac, uz Mirana na našoj listi na kojemu se vidi da uvijek pazi da izgleda bezprijekorno, a ne boji se ludih modnih trendova. Iako ima muškaraca, ali i žena kojima je njegov stil previše privlači pažnju, Lukini stylinzi očito nailaze na odobravanje naših modnih stručnjaka jer se Luka ne boji ekperimentirati s modom. S obzirom na to da je Luka u zadnje vrijeme mikrofon pomalo zamijenio kuhačom, zanimljivo je vidjeti da svoj modni stil njeguje i dok kuha pa je i tada besprijekorno odjeven čime sigurno nabija komplekse brojnim ženama koje u kuhinji ne izgledaju baš glamurozno kako bi željele.  

 • Ante Vrban, arhitekt
Ante Vrban

Našeg proslavljenog arhitekta iako živi u Moskvi, srce vuče k Zagrebu pa često navrati na domaća društvena događanja gdje je uvijek među najbolje odjevenim muškarcima. Ante i u svom poslu najviše voli crnu i bijelu pa se kao i mnogi arhitekti u tim bojama i odjeva. Antin stil, za razliku od Miranovog I Lukinog bliži je prosječnim muškarcima, a opet je izuzetno elegantan i promišljen.

 • Vedran Ćorluka, nogometaš
Vedran Ćorluka

Vedran Ćorluka se s godinama prometnuo u jednuu od najbolje odjevenih muških figura u Hrvatskoj. Iako vješto izbjegava domaća društvena događanja i u javnosti ga najčešće možemo vidjeti u trenirci ili dresu nogometne reprezentacije, Vedran je sa životom u inozemstvu stekao stil kakvog se ne bi posramili ni glavni frajeri s Pitti Uomo tjedna mode.

 • Maksim Mrvica, glazbenik
Maksim Mrvica

Maksim Mrvica jedan je od predstavnika monokromatskog načina odjevanja. Većinom u crnom, u kožnim hlača I običnom T-shirtu Maksim uvijek kada ga vidite na cesti izgleda kao da je zalutao iz neke druge zemlje. Nikada nije odjeven prepretenciozno, a uvijek izgleda drugačije. Jedan je od domaćih muškaraca koji voli modne dodatke odnosno zanimljivi nakit koji nosi u svim prilikama.

 • Vlaho Arbulić, maneken
Vlaho Arbulić

Vlaho, novopečeni otac, maneken i glazbenik uvijek izgleda kao da je taj tren sišao s naslovnice nekog modnog časopisa. Dječački look stoji mu kao nikome, ruksaci su njegov glavni modni dodatak, ali pazi i na ostale detalje poput obuće i naočala. Iako je građen tako da na njemu jednostavno stoji sve, osim casual lookom, oduševljava nas i nešto profinjenijim kombinacijama u slojevima s kaputima i balonerima.

 • Igor Mikloušić, znanstvenik
Igor Mikloušić

Igor Mikleušić, evolucijski je psiholog na Institutu Ivo Pilar, a u zadnje vrijeme ga možemo često vidjeti po nekim urbanim društvenim događanjima. Jedan je od prvih muškaraca u gradu koji je nametnuo trend puštanja brkova i brade, a odjeva se onako kako bi svaka žena voljela da se odjeva njen muškarac. Ne znamo je li za njegov odličan stilski smjer zaslužna njegova, uvijek šarmantna, djevojka Iva Šulentić ili su samo jednostavno stilski savršen par.

 • Dejan Lovren, nogometaš
Dejan Lovren

Dejan je brojne obožavateljice ove godine više stekao svlačenjem nego oblačenjem, ali je dobro iskoristio medijsku pažnju vezano uz Svjetsko prvenstvo u Brazilu te je pokazao da se unatoč inače uvijek istom stilu nogometaša, zna odjenuti. S prijateljem je pokrenuo I modnu marku Russell Brown, krasio je naslovnice brojnih modnih I lifestyle magazina, a postao je I zaštitno lice jednog trgovačkog lanca kao osoba sa stilom. Dejan zna kako izgledati gospodski I to nailazi na odobravanje I kod modnih stručnjaka.

 • Emil Tedeschi
Emil Tedeschi

Jedan od najuspješnijih domaćih menadžera, Emil Tedeschi dolazi iz obitelji u kojoj svi njeguju vlastiti stil i imaju osjećaj za lijepo, njegova majka Đurđa prava je dama i jedna od najbolje odjevenih gospođa društvene scene, kao i njegova supruga, arhitektica Maja Tedeschi. Emil uglavnom njeguje elegantni poslovni stil i nosi odijela, ali nas najviše svojim stilom oduševljava u ležernim situacijima dok hoda centrom grada.

Na listi su se, na mjestima od 11. do 25. našli još i sljedeći muškarci koji svojim odjevanjem privlače pažnju na društvenim događanjima.

Najbolje odjeveni Hrvati u 2014. godini
 • Goran Ivanišević, bivši tenisač
 • Narcis Redžepagić, poduzetnik
 • Marko Tolja, pjevač
 • Zvonimir Boban, bivši nogometaš
 • Niko Kovač, nogometni izbornik
 • Mirko Vukasović Morisson, fotograf i umjetnik
 • Damir Urban, pjevač
 • Miran Kraljević, nogometaš 
 • Igor Štimac, bivši nogometni izbornik
 • Ivan Dečak, pjevač grupe Vatra
 • Livio Badurina, glumac
 • Marko Murtić, arhitekt
 • Anto Nobilo, odvjetnik
 • Tomo Ricov, poduzetnik
 • Janko Popović Volarić, glumac