13 nevjerojatnih stvari koje niste znali o Anni Wintour

| Fashion |

gETTY

Svi znaju da je Anna Wintour najmoćnija osoba u modnom svijetu, kao i da je upravo ona bila predložak za lik opake urednice modnog časopisa u bestseller knjizi i filmu "Vrag nosi Pradu", znamo i da većina dizajnera jako drži do njenog mišljenja i da je upravo ona osoba koja kroji modnu scenu i trendove, kao i da svjetske zvijezde žude za njenim odobravanjem i naslovnicom američkog Voguea, znamo i da se ne smije previše, a znamo i da je osim u modnom svijetu moćna i u društvenom i političkom miljeu gdje prikuplja donacije za predsjedničke kandidate pa se neko vrijeme i šuškalo da bi modnu karijeru mogla zamijeniti onom političkom odnosno diplomatskom.

Dosta se toga zna o najutjecajnijoj modnoj urednici na svijetu koju štuju modni fanovi diljem svijeta no postoje i neke zanimljivosti koje nisu toliko široko poznate o Anni, a koje su itekako zanimljive. Zato vam danas donosimo 13 zanimljivih činjenica koje vrlo vjerojatno niste znali o urednici američkog Voguea.

Getty
Anna Wintour
 • Kratko je radila kao urednica ženskog erotskog magazina pod nazivom Viva koji je imao istog izdavača kao i Penthouse. 
 • Annina prva naslovnica američkog Vogue je toliko odskakala od standarda da su u tiskari pitali je li došlo do pogreške. Naime, manekenka je nosila Lacroix top od 10 000 dolara i obične traperice od 50 dolara.  
Prva naslovnica Voguea by Anna Wintour
 • Šuška se kako Anna ima godišnji budžet od 200 000 američkih dolara za kupnju odjeće kao dodatak na plaću.
 • Dobila je otkaz u Harper's Bazaaru uz razlog da "ne razumije američko tržište" i iako se to dogodilo još 1975 jasno se sjeća razloga: na snimanju u Parizu u couture haljine modelima je dala napraviti dreadlockse u kosi i za Amerikance je to jednostavno bilo previše.  
Getty
Anna Wintour
 • Anna Wintour je odlična plesačica. Njeni prijatelji su otkrili portalu WWW kako je Anna izrazito senzualna dok pleše te da pleše vraški dobro. 
 • Ustaje se svaki dan u 5 ujutro. Njena kćer Bee Schafer jednom je otkrila kako osim što joj se majka ustaje u 5 ujutro ide i rano spavati, pa tako već u 10 navečer spava. Prije odlaska na posao svaki dan igra tenis i poznato je kako je velika obožavateljica tog sporta.
Anna Wintour
 • Zarađuje barem 2 milijuna dolara godišnje. U 2011 godini objavljeno je kako joj je plaća 2 milijuna dolara godišnje no s obzirom na to da je u međuvremenu postala i umjetnička direktorica svih Conde Nast izdanja, sigurno je dobila i povišicu plaće. 
 • Anna Wintour svoju kultnu bob frizuru nosi od svoje petnaeste godine.  
Getty
Anna Wintour
 • Anna uglavnom uvijek, i to od 1994. godine nosi iste, Manolo Blahnik cipele. Radi se o nekoliko verzija cipela na kojima dizajner iz sezone u sezonu radi s ovom modnom urednicom prilikom čega prilagođava visinu pete, te debljinu remenčića na peti i slično. Osim što su rađene po mjeri i u modnom su svijetu poznate kao AW model, Blahnik je za Annu napravio cipele u nekoliko nijansi nude boje koja pristaje Anninoj boji koži pa tako ima posebnu nijansu kada pocrni na ljetovanju, a iste cipele ima i u drugim kombinacijama boja poput crno-bijele.  
gETTY
Anna Wintour
 • Anna Wintour ne podnosi ulizice tako je jednom prilikom izjavila kako u svojem timu želi vidjeti snažne ljude koji se znaju svađati i izreći svoje mišljenje i argumentirati svoje stajalište te na taj način utječu na magazin, za razliku od onih koji sve što predloži samo potvrđuju. 
 • Anna Wintour nikada nije završila srednju školu, napustila je North London Collegiate School kako bi radila u Harrod'su.
gETTY
Anna Wintour
 • Nikada ne pije alkohol. Na nedavnom Vogue božićnom domjenku pila je cappuccino i otkrila kako nikada ne pije alkohol.
 • Nikada ne ostaje na partyjima duže od 20 minuta. Anna jednostavno ne voli ostajati dugo budna pa kada je potrebno, samo se pojavi i ode kući. 
Getty