Zašto je intermittent fasting tajna dobre linije

| Fit |

Intermittent fasting novi je i vrlo popularan način mršavljenja

U zdravom i fit tijelu se definitivno osjećamo bolje. Ono je tajna samopouzdanja, pokretnosti, energičnosti... No normalna kilaža nije bitna samo zbog izgleda već i zdravlja.

Intermittent fasting novi je i vrlo popularan način mršavljenja


Prekomjerna kilaža može dovesti do zdravstvenih problema te narušiti kako fizičko tako i psihičko zdravlje.
Budući da nam se bliži doba godine koje provodimo u kupaćim kostimima i otkrivamo svoje tijelo bitno je da se u vlastitoj koži osjećamo ugodno.
Tajna dobre linije je intermittent fasting. Intermittent fasting odnosno post je nova vrlo popularna metoda mršavljenja. Radi se o postu koji u fokus ne stavlja namirnice koje konzumiramo već vrijeme u koje jedemo.
Intermittent fasting sastoji se od dijela dana u kojem jedete dok ostatak dana postite. Najveći broj ljudi posti šesnaest sati dnevno dok osam sati jede.

Intermittent fasting novi je i vrlo popularan način mršavljenja

Ovaj način prehrane ima mnoge pogodnosti. Za vrijeme intermittent fastinga puno je lakše postići kalorijski deficit koji je ključna stavka kada je mršavljenje u pitanju jer bez kalorijskog deficita mršavljenje jednostavno nije moguće. Također tijekom posta se brže troše masne naslage koje postaju glavni izvor energije zbog manjka glukoze. Mnogi stručnjaci čak tvrde kako je intermittent fasting odličan za zdravlje jer normalizira razinu šećera u krvi.
Ako niste isprobali intermittent fasting svakako vam preporučujemo da to učinite jer rezultati su genijalni.