Zaks: Nevjerojatan hrvatski nakit koji obožavaju žene diljem svijeta!

| Art |

Uprava lanca zlatarnica ZAKS i srebrnarnica ARGENTUM u jeku sezone pričesti, krizmi, vjenčanja i krštenja najavila je nove planove za proširenje asortimana hrvatskim tradicijskim proizvodima kao i veliki proboj na hrvatsko tržište ručnih satova. Iako zlatarska branša u zemlji već godinama opada te građani zbog krize sve rjeđe svoj kućni budžet izdvajaju za kupnju nakita, u ZAKS-u i ARGENTUM-u svoju šansu vide u ponudi zlatnika i srebrnjaka te sličnih proizvoda trajne materijalne vrijednosti čija kupnja predstavlja pravi ulog u budućnost.

Naime, vjeruju da će veliki izbor zlatnika i srebrnjaka koje u svojoj ponudi imaju zlatarnice ZAKS, a koji će se od danas moći kupiti i u svih pedeset srebrnarnica ARGENTUM, građanima uspjeti barem malo približiti ovi tradicijski proizvodi temeljeni na hrvatskoj kulturi u čiji je dizajn i izradu kroz godine ulagano prilično sredstava. Po hrvatskim običajima zlato se poklanja za važne prigode u životu, a zlatnici i srebrnjaci kao umjetnički predmeti izrađeni prema idejnom rješenju akademskog kipara Damira Mataušića zaista su savršen dar za sve prigode. U ponudi ZAKS-a i ARGENTUM-a postoji 19 motiva na zlatnicima i srebrnjacima, od toga je sedam gradova među kojima su Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Šibenik, Đakovo i Osijek te sedam vjerskih motiva: Krštenje, Sv. Potvrda, Rajska Djeva Kraljica Hrvata, Majka Božja Međugorska, Ivan Krstitelj, Ivan Pavao Drugi i Kamenita vrata te jedan namijenjen studentima sa motivom Sveučilišta. Naravno, niti važne povijesne ličnost nisu zaobiđene pa se zlatnici i srebrnjaci rade i u motivima: Petra i Katarine Zrinski, Kralja Tomislava, Kralja Petra Krešimira, Antuna Mihanovića te biskupa Josipa J. Strossmayera.

ZAKS, lanac zlatarnica poznat po širokoj lepezi vjenčanog te zaručničkog prstenja s briljantima i dalje će u asortimanu imati zlatne burme ali će se u budućnosti, sa dosada dizajniranih 20 – ak modela prstena hrvatske proizvodnje, još više orijentirati na izradu nakita s briljantima dok će se asortiman srebrnarnica ARGENTUM upotpuniti sa dvadesetak novih modela srebrnog vjenčanog prstenja, također hrvatske proizvodnje.

Sukladno zahtjevima tržišta, asortiman srebrnarnica ARGENTUM proširen je sa 20 novih modela srebrnih burmi dok će u pojedinim gradovima u ponudi biti i zlatno vjenčano prstenje. Tako će sada ARGENTUM-ovi kupci moći birati žele li kupiti srebrno vjenčano prstenje po cijeni od 200 ili zlatno za dvije tisuće kuna i više. Već sada su zabilježene pozitivne reakcije kupaca na ovu odluku, a posebice je dobar odaziv zaručenih parova jer sada, kako kažu, dobivaju veću mogućnost smanjenja troškova za vjenčanje, a što je izrazito bitno u zemlji u kojoj natalitet već godinama ide silaznom putanjom.

Odmah po najavi proširenja asortimana zlatnim i srebrnim artiklima domaće proizvodnje, u ZAKS-u i ARGENTUM-u izrazili su zadovoljstvo dobrom prodajom ručnih satova, a koje su unazad godinu dana tek uveli u asortiman. Zbog toga će značajno proširiti asortiman sa sadašnjih sedam inozemnih brandova Sector, Just Cavalli, Galliano, Slazenger, I-Watch, Hector i Girl Only - koji su sa po 30 različitih modela u kolekciji zastupljeni u 40 maloprodajnih jedinica – i švicarskih satova Doxa, Swiss Military, Cover te Philip Watch - koji su sada zastupljeni samo na ekskluzivnim prodajnim mjestima.

U sljedeće dvije godine planiraju potpisati ugovore sa još nekoliko poznatih svjetskih kuća te proširiti asortiman srebrnarnica ARGENTUM za još nekoliko modnih brandova dok je u zlatarnicama ZAKS planirano proširenje asortimana sa nekoliko premium švicarskih brand satova.

Okupljeni na prezentaciji imali su priliku uživo vidjeti gdje i kako se proizvode zlatnici, srebrnjaci i ostali nakit od plemenitih kovina iz ponude ZAKS-a i ARGENTUM-a. U proizvodnom pogonu njihove sestrinske tvrtke Gold Partner d.o.o., gdje je zaposleno 48 djelatnika, i dalje se u velikom dijelu njeguje ručna proizvodnja. Kako bi zadovoljili zahtjeve tržišta u budućnosti će ulagati u kupnju novih strojeva za izradu nakita te ukoliko im se planovi ostvare u pogonu će zaposliti i značajan broj novih djelatnika.

ARGENTUM: Ornela Vištica predstavila novu kolekciju prigodnog nakita

ARGENTUM srebrnarnice nastavljaju suradnju s mladom i talentiranom glumicom Ornelom Višticom koja je ovoga puta zasjala u njihovom novom video spotu kojim se predstavlja nova kolekcija srebrnog nakita. Povodom sezone pričesti, krizmi, vjenčanja i krštenja Ornela Vištica i ovoga puta bila je najbolji odabir modela koji će na suptilan i jedinstven način predstaviti ARGENTUM-ove proljetne artikle iz nove, prigodne kolekcije, a većinom je riječ o različitim modelima nakita s motivima anđela ili svetaca te križići, srebrnjaci i ostali nakit sa svetim motivima. Osim nove kolekcije, u svim ARGENTUM srebrnarnicama očekuju Vas i novi popusti: za iznos računa od 500,00 kn odobrava se 10 % popusta, za iznos iznad 2.000,00 kn odobrava se 15 % popusta dok se na račune veće od 5.000,00 kn daje 20 % popusta, bez obzira na način plaćanja.

ZAKS: Predstavljena nova kolekcija „Proljetni dašak glamoura“

U sve zlatarnice ZAKS stigla je nova inozemna kolekcija srebrnog nakita naziva „Proljetni dašak glamoura“ prepuna artikala s motivima cvijeća i leptirića te drugih nježnih oblika optočenih emjalom ili cirkonima te kamenjem živopisnih boja. Svaki od ovih artikala savršeno će upotpuniti svaku Vašu proljetnu odjevnu kombinaciju dok je za sezonu pričesti, krizmi, vjenčanja i krštenja ZAKS svoju prošlogodišnju kolekciju izrađenu u zlatu i srebru naziva „Moj prvi anđeo“ upotpunio novim privjescima, narukvicama i naušnicama sa svetim motivima. Osim toga, u ZAKS-u Vas očekuju i novi popusti pa stoga svratite u najbližu poslovnicu i pogledajte što Vam novo Zaks nudi.