Zaboravite na glavobolju i mamurluk izazvan vinom

| Wine and dine |

Uz brojne prednosti za naše zdravlje koje crno vino nosi sa sobom, nažalost, morala se podvući i pokoja mana. Tako crno vino veoma često kod mnogih pobuđuje trenutnu glavobolju i težak mamurluk idući dan. Jeste li primijetiti da je teško popiti čašu ili dvije bez podlijeganja glavobolji ubrzo nakon? Ovaj nepoželjna posljedica je vrlo česta, no pronašli smo načina da je spriječiti - odobreno od strane doktora!

Iako postoji niz razloga zašto nam ispijanje vina zadaje glavobolje, postoji nekoliko mjera opreza u koje se možete pouzdati. Medicinska urednica časopisa Health, Roshini Rajapaksa, profesorica medicine na sveučilištu u New Yorku (NYU School of Medicine), navela je znanstveno dokazane strategije za sve ljubitelje vina koji žele izbjeći zastrašujuću glavobolju koja ih često prati.

Uzmite antihistaminik koji vas ne uspavljuje.

Istraživanja su pokazala da tanini u vinu mogu potaknuti proizvodnju serotonina u mozgu, što izazva glavobolju kod onih koji su skloni migrenama. Uzimajući antihistaminik prije ispijanja čaša vina, spriječit ćete ove promjene u razinama serotonina.

Konzumirajte bijelo vino.

Ako niste veliki ljubitelj crnog vina, opredjeljenje za bijelo vino moglo bi vas čuvati od zastrašujuće glavobolje. Tanini se tipično nalaze u koži i sjemenkama grožđa koji su uklonjeni tijekom proizvodnje bijelog vina. Ako ste ipak preveliki ljubitelj crnog vina, ne birajte teška i tamna crna vina.

Hidratizirajte se.

Ova strategija i nije neko iznenađenje, ali je često previdimo. Ako stalno patite od glavobolje nakon konzumiranja vina, postoje velike šanse da ste dehidrirani. Alkohol dehidrira pa budite sigurni da pijete puno vode prije, za vrijeme i poslije ispijanja čaša vina.