Uskoro nova kuharica Steve Karapandže

| Wine and dine |

Nova kuharica Steve Karapandže, najpoznatijeg kulinarskog imena ovih prostora, uskoro će izaći u izdanju Profil Knjige.

„Nastala na temelju mog 20-godišnjeg svakodnevnog kuhanja u Švicarskoj, nova je kuharica globalna, jer su mi bile dostupne namirnice i začini iz cijelog svijeta. Usto, zahtjevni gosti u mom restoranu, kao i posjeti tržnicama i delikatesnim trgovinama, bili su svakodnevna inspiracija. Želio sam da se kroz moju kuhinju, odnosno recepte, osjeća Cuisine simple, koja svakom čitatelju ostavlja mogućnost da u recepte unese vlastitu kreaciju“, rekao je Stevo Karapandža o svoj novoj knjizi. 

Dio jela za novu kuharicu, s 285 biranih recepata i 50 vrhunskih fotografija, priprema se i snima u opatijskom hotelu Milenij, u kojem je Stevo Karapandža rado viđen gost, ali i predavač. Svoja iskustva s veseljem prenosi na cijeli tim, a cilj je razmijeniti ideje, osvježiti pristupe kuhanju, serviranju namirnica i, na kraju, iznenaditi goste, a upravo je takav stav prenio i u kuharici. Sva jela je stilizirao Tomislav Škunca, naš također poznat kuhar i stilist hrane, a sve fotografije snimio je Alan Vajdić.

Podijeljena u devet poglavlja, od juha, salata, hladnih i toplih predjela, preko jela od ribe, peradi, mesa i divljači do slastica, nova je Karapandžina kuharica zbirka nadahnutih kombinacija s okusima i aromama svijeta. Riječ je o nezaobilaznu štivu za svakoga tko voli kuhati, ali i za one koji tek žele svladati tajne kulinarskog umijeća i stvoriti podlogu za kreacije kojima je samo mašta granica.