Uskoro 2. Zagreb Wine Gourmet Weekend

| Wine and dine |

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog prvog izdanja Zagreb Wine Gourmet Weekenda u Gliptoteci HAZU-a i Centru Kaptol i ovogodišnje drugo izdanje održat će se na istom mjestu 19. i 20 travnja. Festival će svoja vrata otvoriti u četvrtak, 18. travnja kada će biti organizirano nekoliko sjajnih gastro radionica te prigodni večernji zabavni program koji je postao zaštitno obilježje ove međunarodne vinske i gastronomske manifestacije.

Ovaj festival svrstao se među najznačajnije regionalne izložbe vina i gastronomije te postao nezaobilazno mjesto za prezentaciju i promociju vina i hrane domaćim i stranim kupcima i medijima, ali i mjesto na kojem se svi zainteresirani mogu informirati o najnovijim međunarodnim trendovima i iskustvima u području vinarstva i gastronomije. Očekuje se da će ove godine biti nadmašena lanjska brojka od 150 izlagača zbog čega će se dodatno proširiti izlagački dio festivala.

Ni ove godine neće izostati značajna imena svjetske enologije i gastronomije, a popratni programi filmskih projekcija, degustacija, Masterclass kušanja i zabavnog večernjeg programa biti će još zanimljiviji i bogatiji. Među domaćim chefovima koji će sudjelovati u show cooking programu ove godine ističu se Ana Grgić, glavna kuharica zagrebačkog hotela Esplanade, Marina Gaši iz novigradskog restorana Marina, Priska Thuring i Tomislav Gretić, glavni chefovi rovinjskih hotela Lone i Monte Mulini, a kao posebni gosti na ZWGW-u predstavit će se i Ana Roš, najcjenjenija slovenska kuharica iz ljubljanske Hiše Franko i Slivia Baracchi, chefica toskanskog hotela i restorana Il Falconiere, koji ponosno nosi Michelinovu zvjezdicu.