U Seulu otvoren najveći Diorov butik na svijetu!

| Design |

Najveći Diorov butik – „The House of Dior“, u Seulu je svoja vrata za javnost otvorio prije samo nekoliko dana

Luksuzni komadi odjeće iz kuće Dior oduvijek su bili i jesu dio požude, dostojanstva, luksuza i stila svakog pravog obožavatelja brenda. Međutim, ovaj je put francuska tvrtka kreirala impresivnu izjavu u svijetu mode otvaranjem svog potpuno novog i drugačijeg butika u Seulu u Južnoj Koreji. Dizajniran je od strane francuskog arhitekta Christiana de Portzamparca te dizajnera interijera Petera Marina koji se pobrinuo za savršeno skladnu unutrašnjost Diorovog najvećeg butika na svijetu.

The House of Dior

Ovaj modni spomenik od čak 6 katova skriva bogatstvo iznenađenja – inspiriran Diorovom visokom modom, svojom besprijekornom fasadom, krivuljama i protu-krivuljama, podsjeća na goleme viseće baldahine (ili jedra) koji se fino spajaju te eruptiraju iz metalnog okvira, poput Diorovog dara koji nestrpljivo čeka da se otvori. Smješten u srcu Cheongdam-donga u Gangnam-gu četvrti, dvanaest ogromnih jedara od stakloplastike stvaraju jedinstveni identitet.

Arhitekt Christian de Portzamparc objašnjava: "Razmišljao sam o kretanju tkanine, efektu tkanja, stoga sam stvorio fasadu koja će istraživati ​​te elemente. Konstrukcija ima osjećaj pokreta koji igra sa svjetlom –  ta skulpturna gipkost bila moja početna točka. "

The House of Dior

Unutrašnji dizajn izrađen je od drveta, kože i lakova koji se iznenađujuće isprepliću u inovacije koje uzbuđuju osjetila. Peter Marino odlučio je pozdraviti posjetitelje sa skulpturama slavne  korejske umjetnice Lee Bul. Stubište je zamišljeno kao neodmotana vrpca koja vodi kupce na ženske ready-to-wear kolekcije, obuću, nakit, satove i parfeme, kao i na mjesto gdje se nalazi Dior Homme prostor. Galerija s privatnim salonom nudi među ostalim i djela slikara Marca Polidorina, a u potkrovlju se nalazi poznati Café Dior Pierre Hermé.

Gurmanske delicije za posjetitelje novog Diorovog doma u Seulu, priprema iznimni slastičar Pierre Hermé koji je razvio ekskluzivnu ponudu za modnu kuću. U jelovniku Dior Café Pierre Herméa nalaze se okusi iz dalekih zemalja i gastronomskih otkrića.

The House of Dior