Tony Cetinski otvara školu pjevanja

| Music |

Podijeliti iskustvo i znanje s drugima najljepša je stvar, a upravo to će raditi jedan od najcjenjenijih glazbenika Tony Cetinski, kroz svoju Školu pjevanja "TONY CETINSKI", koja uskoro i službeno počinje s radom u Opatiji.

Kako su Tonyju u fokusu uvijek bili mladi, talentirani, ali još neafirmirani naraštaji, odlučio je otvoriti školu na rođendan legendarnog velikana Ive Robića, čiji je cilj pridonijeti glazbenoj kulturi Opatije, ojačati pjevačku scenu, vratiti glazbu u sve životne pore grada, te ono najbitnije, pružiti priliku svima onima koji žele naučiti, ali i usavršiti svoje pjevanje.

Stoga, nije slučajno, što je škola pjevanja "TONY CETINSKI" predstavljena baš na Danima Dore, koji se održavaju u biseru Kvarnera.

Posebnost škole u odnosu na druge je, što nije cilj naučiti djecu pjevati i prepustiti ih samima sebi, već ih isprofilirati prema sklonostima i potražnji na glazbenom tržištu, te usmjeriti dalje. Osim što će polaznici dobiti osnovnu glazbenu naobrazbu i naučiti prije svega pjevati, bit će tu i Tonyjevi osobni satovi scenskog nastupa, tonska snimanja, upoznavanje s profesionalnim studijom, probne snimke, te eventualno jednog dana diskografski ugovor. Tonyjeva diskografska kuća Hit Records, kao i on sam, uvijek pomaže mladima u razvoju njihove karijere i prvim koracima na sceni.

Emotivni Tony istaknuo je: 'Smisao života je ono što muči većinu od nas, a ja sam ga tijekom godina uspio pronaći. Pjesma je bila taj smisao od početka, ostala je do danas, ostat će i dalje. Stojim s obje noge na zemlji i imam potrebu, družiti se s djecom u školi, jer to je bit. Osjećam se ispunjeno kada prenesem i ono dobro, ali i ono neko lošije iskustvo koje imam. Ozbiljno ću se baviti školom, raditi s mladima, otkloniti im tremu, a ne samo dati ime školi. Imam želju da netko od polaznika, bude i moj gost na koncertu u Areni Zagreb 30.05., to će im biti na neki način zasigurno vatreno krštenje.

Osim profesora u školi, imat ćemo povremeno goste na radionicama, poput Zdravka Čolića, Gibonnija, Dine Merlina, a koji će djeci prenijeti svoja iskustva.'.

Ideja i sada realizacija škole pjevanja, ne bi bila moguća bez podrške i suradnje Grada Opatije i gradonačelnika Ive Dujmića, te Tonyjeva malog, ali jakog tima gdje svakako valja istaknuti profesore koji će i raditi s djecom, Franciska Gluhak, Slavko Sekulić i Igor Vlajnić.

'Zadovoljan sam. Opatiji treba vratiti glazbenu slavu i ovo je kotačić, koji je nedostajao u toj strategiji razvoja grada. Presretan sam ovom idejom i Tonyjevim snom, jer to je san svih nas u Opatiji.', poručio je gradonačelnik Ivo Dujmić

Jedan od onih kojima je Tony nesebično pomogao i to još uvijek čini, a kojeg je publika i struka itekako upoznala, prihvatila i već nagradila za dosadašnja postignuća je Jure Brkljača - mladi glazbenik, predodređen za velike stvari, koji je i nastupio na ovogodišnjoj Dori.

Na prve satove u školi pjevanja "TONY CETINSKI", polaznici će kroz vrata Centra Gervais službeno krenuti od 15. ožujka u 10 sati,a zbog, već sada, iznimno velikog broja zainteresiranih polaznika, održat će se i audicija za sve prijavljene.