Što ne biste trebali naručivati u restoranu?

| Wine and dine |

Restoran

Ako češće jedete vani nego što kuhate kod kuće, bilo bi dobro da obratite pozornost na sljedeće. Reddit je nedavno otkrio male prljave tajne koje restorani čuvaju kao zmija noge i kojih se morate pod svaku cijenu kloniti i paziti prilikom naručivanja hranu u restoranu ili putem dostave.

Jedna od najšokantnijih tajni restoranske hrane jest besplatan kruh kojeg nemojte nikako jesti. Zašto? Kruh koji se ne pojede od ostalih gostiju najčešće ide na jedan kup koji se kasnije ponovno podgrijava i služi kao svjež. Još jedan bitan savjet sugerira da uvijek naručujte hranu za koju znate da se baš tamo često prodaje. Odlučite li se za jelo koje je rijetko naručivano, lakše se može dogoditi da ćete dobiti namirnicu kojoj je istekao rok trajanja.

Kada je u pitanju piće, uvijek tražite čašu bez kriške limuna koji najčešće nije opran. Također, bilo bi poželjno izbjegavati led, jer se ledomati rijetko kada čiste i često imaju problema s plijesni.
Na kraju, ako ćete naručiti hranu doma, pobrinite se da to ne učinite neposredno prije zatvaranja restorana. Većina kuhara isključi plamenike kako bi ih dobro očistiti prije nego li se restoran zapravo zatvori, zbog čega hrana najvjerojatnije neće biti kuhana na potrebnoj temperaturi.

U međuvremenu, vegetarijanci trebaju biti oprezni zbog kuhara koji ne peru ruke nakon rukovanja s mesnim proizvodima.