Starckov luksuz u pariškom Le Royal Monceau Raffles

| Travel |

Le Royal Monceau Raffles

Pariška dama, kako je mnogi nazivaju procvala je 2008. kada je hotelski lanac Raffles preuzeo Le Royal Monceau. Kako bi osvježili izgled ovog kultnog hotela i unijeli mu modernu crtu, vlasnicu su ga prepustili u ruke slavnom Philippu Starcku.
Hotel broji  85 soba i 64 apartmana koji su prepuni raznolikih umjetničkih djela kao što su afričke maske, školjke od murano stakla, ljubavna pisma ostala u ladicama stola, akustične gitare... Iako je Philippe Starck  poznat po svom modernom izričaju, pobrinuo se da zadrži duh 40.-ih i 50.-ih godina prošlog stoljeća koristeći stroge linije, fine materijale i tople boje.
Zanimljivo je da postoji i drugi dio hotela nazvan Prive s posebnim ulazom te tri predsjednička apartmana od 350 metara kvadratnih. Iako imaju vlastitu kuhinju, dnevni boravak, blagavaonicu, tri spavaće sobe, teretanu i kupaonice još uvijek mogu korisiti sve pogodnosti hotela.

Osim tipične vrhunske hotelske usluge, Le Royal Monceau je i pravi mali umjetnički raj. L’Art District naziv je izložbenog prostora u kojem kustos Hervé Mikaeloff predstavlja četiri izložbe godišnje, zajedno s raznim priredbama i manifestacijama.
Možda najimpresivniji dio hotela zasigurno je grandiozno stubište. Viseći lusteri, odrazi u njima i povratak u neka raskošnija vremena glavne su karakteristike ovog prostora. Kao kontrast tome, hotel posjeduje i visoko opremljeno kino sa sto sjedala i svom tehnologijom koju možete poželiti.

Le Bar mjesto je gdje možete piti iz jedinstvenih čaša koje je Starck sakupljao po pariškim buvljacima, a Le Cigare Bar prava oaza za uživanje u omiljenim Havanas i Montecristos cigarama.
Glavni hotelski restoran La Cuisine trenutno je pod vodstvom Laurenta Andrea koji je 14 godina brusio zanat kod slavnog Alaina Ducassea, a meni se mijenja svaka tri mjeseca. Le Jardin nama je možda najomiljenije mjesto u ovom raskošnom hotelu. Kao što mu i ime govori, vrt unutar hotela otvoren je za javnost, a ispod njega nazire se veliki hotelski bazen. Bazen je, naravno samo mali dio Clarins spa kompleksa.

S obzirom na ponudu možete pretpostaviti da si boravak u Le Royal Monceau ne može svatko priuštiti. Ali čaj u vrtu nemojte nikako zaobići...