Ricov i Kulušić oduševile treće večeri Fashion.hra

| Fashion |

Sinoć je na zagrebačkom Velesajmu održana i treća, pretposljednja večer ovosezonskog izdanja Fashion.hr-a. Treću večer imali smo priliku pogledati revije Borisa Banovića koji potpisuje brend "2B", Ane Marie Ricov, Marije Kulušić u sklopu platforme "Lift", Marine Obradović koja se krije iza brenda "Marina design" i Zorana Aragovića, "Bite my style" koji je ove sezone ostvario reviju u suradnji s Kevin Murphyjem.

Poznati modni kritičar, novinar, celebrity, dizajner Boris Banović predstavio je svoju drugu kolekciju u sklopu modne platforme Fashion.hr. Ove je godine Boris Banović išao u svojem kreativnom stvaranju još i dalje pa je odlučio predstaviti i par ženskih modela da ispipa i to tržište. Gotovo cijelom kolekcijom prevladavala je crna, plava i siva boja kada su muški komadi u pitanju, a oni su upravo i najvažniji u kolekciji. Muškarac Borisa Banovića vješto koketira klasičnim modnim komadima pomaknutim u kroju pa neke komade poput hlača od odijela vidimo u jako dobrom kroju bermuda/kratkih hlača s tenisicama što na kraju izgleda i vrlo elegantno sportski. Jeleke u kombinaciji s nekoliko boja (plava/crna/siva) koji izgledaju krajnje efektno i razbijaju klasičnu monotoniju u odijevanju muškarca. Osim toga, Banović je itekako svjestan da je zarada i u klasičnim komadima pa tako ni oni ne izostaju i to u klasičnoj crnoj boji. Kolekcija obiluje i jaknama, majicama, košuljama i sakoima. Gotovo svaki look zaokružen je sportskim tenisicama i zbilja ne možemo reći da je ideja, točnije vizija Banovićevog muškarca loša.

Kada su u pitanju komadi za žene, Boris Banović vješto spaja nekoliko boja, kombiniranje materijala također ne izostaje, ali očigledno je da se radi o izuzetno kvalitetnoj izradi i par haljinica/suknji koje je prikazao vrlo bi brzo mogle postati hit među damama mlađe generacije, iste generacije (20-30) dečkiju kojim se Boris Banović kolekcijama i obraća. 

Boris Banović
Boris Banović

Nakon celebrity dizajnera Borisa Banovića, uslijedila je Ana Maria Ricov, dizajnerica koja gotovo svaku sezonu pripremi nešto novo i redovno nas uspije iznenaditi. Ove sezone to je uradila zemljanim tonovima koje je vješto kombinirala u zanimljivim slojevitim "valovima". Osim toga, u kolekciji se nalaze i komadi nezaobilazne crne boje, prozirnih detalja na majicama i hlačama. Kolekciju upotpunjuje metalni  nakit čiji je autor akademski kipar Silvio Hrnčir, S.H.Art. Ono što je zanimljivo je to da je Ricov komade toliko dobro izvela da ih se može nositi i odvojeno, kombiniranjem uz najobičnije traperice ili neke druge hlače, suknje ili haljine, a da neće izgledati smiješno i neukusno. 

Ana Marija Ricov
Ana Maria Ricov

Jedno veliko iznenađenje večeri bila je mlada dizajnerica, pobjednica platforme Lift, Marija Kulušić koja je prikazala jednu od boljih kolekcija treće večeri. Kolekcija je obilovala tamnijim bojama i materijalima poput vune, kašmira, pamuka i poliestera. Obilježili su je komadi, haljine avangardnijeg kroja i razrade, voluminoznim komadima, jaknama, sakoima, kombinezonima upotpunjeni srebrnim detaljima. 

Marija Kulušić
Marija Kulušić

Veteranka hrvatske modne scene upravo je Marina Obradović koja se krije iza brenda Marina Design. Moramo priznati da se često radujemo upravo njenim revijama, ali da nas sinoć nije oduševila kao što to inače zna, ali i može je činjenica. Novina su modni dodatci - niz ogrlica, torbi i nakita - rad dizajnerice Marije Ivanković.

Marina Obradović
Marina Obradović

I ovu kolekciju, kao i mnoge sinoć, ali i proteklih večeri obilježili su nježni, puder tonovi. Marina Obradović, ljubiteljica futurizma predstavila je sinoć jednu jednostavniju kolekciju koja je obilovala haljinama, kombinezonima i tunikama. Neki komadi zbilja su bili dobro zamišljeni i materijalom dobro realizirani poput haljina sa širokim rukavima, dok se za neke to ne može reći i izgledaju kao da ste posegnuli u prvu trgovinu za široke mase i odabrali ih. Ono što ćemo joj zasigurno priznati je sjajan odabir glazbe i frizura za svoju modnu viziju. Do sada najbolja kombinacija koju smo vidjeli na pisti.

Zoran Aragović
Zoran Aragović

Zoran Aragović s revijom koja je imala čak 38 izlaza. Za neke previše, a za neke premalo. Ono što je zanimljivo je to da revija ni u jednom trenutku nije mogla biti dosadna. Iako su mnogi mislili da hoće, baš zbog svoje raznovrsnosti, zbog previše priča koje su se mogle i zasebno ispričati s puno manje komada, ova revija držala je pažnju posjetitelja od prvog do zadnjeg izlaza.

Kolekcija naziva Poisoned Flowers bogata je cvjetnim motivima koje dizajner kombinira sa crnom bojom i tkaninama poput mreže. Styling je osmišljen u smjeru rock chic-a što se odlično vidi u kombinaciji cvjetnih, romantičnih haljina kombiniranih s jaknama od grube crne mreže.