Recept: Flank steak s grill povrćem i krumpirom u foliji

| Wine and dine |

Flank steak
Flank steak, Oxbo restoran, Hotel DoubleTree by Hilton Zagreb

Danas vam donosimo recept simpatičnog Gorana Brnčića, Chefa Oxbo restorana u hotelu DoubleTree by Hilton Zagreb.

Goran Brnčić, Chef Oxbo restorana
Goran Brnčić, Chef Oxbo restorana, Hotel DoubleTree by Hilton Zagreb

Flank steak s grill povrćem, krumpirom u foliji te bernaise umakom i umakom od zelenog papra

Za pripremu treba:

  • 200 grama Flank Steaka
  • Krumpir srednje velićine
  • Tikvica
  • Patliđan
  • Paprika žuta i crvena
  • Šampinjoni
  • Umak Bernaise
  • Umak od zelenog papra
  • Sol
  • Papar
  • Maslinovo ulje
  • Krem sir
  • Mix začinskog bilja

Narezati povrće, krumpir skuhati i zamotati u alu foliju, pomiješati krem sir, začinsko bilje i sol. U vatrostalnu posudu staviti žumanjak, vino, sok od limuna, sol, senf, estragon i kuhati na laganoj pari dok se ne počne zgušnjavati, zatim skinuti s vatre i polagano dodavati rastopljeni maslac dok se ne dobije kompaktna masa.

Staviti zeleni papar u tavicu i zaliti konjakom te zapaliti. Kad je alkohol ispario, dodati tamni umak od pačenja. Povrće ispeći na roštilju, staviti u tavicu, začiniti solju, paprom i maslinovim uljem te posložiti na tanjur.

Sa strane staviti topli krumpir u foliji koji razrezati po dužini i u njega staviti krem sir.

U male keramičke posude staviti oba umaka i na kraju staviti Flank steak koji se peče sa svake strane otprilike 3 - 4 minute (midium).

Pustili da malo odleži sa strane na papiru da tekućina izađe iz njega pa posoliti i popapriti.

Mali savjet našeg Chefa je da slijedite recept, ali još važnije je da uživate u pripremi jela!