Pogledajte kako su ambar iz 15. stoljeća transformirali u moderan dom

| Design |

Pogledajte kako su ambar iz 15. stoljeća transformirali u moderan dom

Star i pljesniv? To bismo prvo povezali s ustajalim ambarom, posebice onim koji datira iz 15. stoljeća, no ako ste pomislili isto što i mi, slijedi vam pozitivan šok. Ovaj moderan dom na jedan kat ne odaje svoju prošlost, već samo oduševljava prostranošću i modernim dizajnom. Nalazi se na otoku Guernsey, a poznat je pod La Concha.

La Conchu su redizajnirali arhitekti iz MOOARC-a. Jezgra kuće nastala je od starom ambara, a sve ostalo je nadograđeno. Kombinacija kamena i stakla ovdje djeluje savršeno balansirano; Kamen kuću spaja s okolišem, dok staklo daje predivan pogled na unutrašnjost, ali i vrt/terasu i okolicu. Veliki prozori (a posebice krovni prozori) izgledaju vrlo efektno, a istovremeno daju veliku količinu danje svjetlosti, dok tijekom noći decentno mjesec može osvjetljivati prostor. Vjerujemo da je posebno romantično u kupaonici tijekom noći, jer umjesto betonskog plafona, iznad kade se nalazi prozori. Idealan prostor za relaksaciju, uz čašu dobrog vina i svijeće.

Pogledajte kako su ambar iz 15. stoljeća transformirali u moderan dom
Spoj ambara iz 15. stoljeća i modernog dizajna

U prizemlju se nalaze velika kuhinja s blagovaonicom, iz koje se može izaći na prostrani vrt sa simpatičnom kamenom terasom. Na galeriji iznad kuhinje nalazi se dnevni boravak, koji se staklima spaja s prostorom ispod sebe. Namještaj je moderan i vrlo jednostavan te pretežito u bijeloj boji ili prirodnoj boji drva.

Spavaonice se nalaze na stražnjem dijelu kuće, a s dnevnim boravkom su spojeni preko glavnog ulaza.

Moramo naglasiti i potencijalno najbolji dio kuće: Velik dio podova je staklen pa tijekom prelaska iz jednog dijela kuće u drugi možete vidjeti koji ukućani se gdje nalaze i što rade. Špijunski, ali vrlo simpatično!