Povratak u budućnost: samoodrživa plutajuća rezidencija

| Design |

Voda je život i ključni dio našeg postojanja uopće, stoga ćemo se u budućnost s porastom njezine razine morati mijenjati i prilagođavati njezinim prohtjevima. Londonska kompanija Ecolife jedna je od onih koja o našoj budućnosti razmišlja daleko unaprijed zato je u suradnji s dizajnerom Giancarlom Zemom  osmislio plutajuću rezidenciju pod nazivom „Waternest 100“.

"Waternest 100"

Ova plutajuća rezidencija ima 100 kvadratnih metara, 12 metara u promjeru te 4 metra visine, no ono zanimljivije je to da kompletno napravljena od recikliranog laminata i aluminija. Balkoni su postavljeni na suprotnim stranama zajedno s velikim prozorima koji omogućuju panormaski pogled na okolicu, a sunčeve svjetlosti ne nedostaje ni u kupaonici i kuhinji. Na krovu se nalaze solarne panele na 60 metara kvadratnih koje su dovoljne za opskrbljivanje struje unutar cijele rezidencije.  

"Waternest 100"

Unutrašnjost „Waternesta 100“ uključuje dnevni boravak, blagovaonu, spavaće sobe, kuhinju i WC. Drugačija konfiguracija može se prilagoditi različitim potrebama uključujući, a ne ograničavajući se na: ured, lounge bar, restoran, malu trgovinu ili izložbeni prostor.

"Waternest 100"

Waternest 100“ može biti postavljena uz rijeke, jezera, uvale, atole i morska područja s mirnim vodama. Materijali i održivi proizvodni sustavi čine ovu rezidenciju čak 98% recikliranim proizvodom. Uz to, prirodna mikro-ventilacija i klimatizacija čine ovu rezidenciju staništem niske potrošnje. Ovo je idealno rješenje za one koji žele živjeti samostalno u skladu s prirodom.

"Waternest 100"