Palais Galliera u suradnji s Chanelom postaje prvi francuski modni muzej

| Art |

Palais Galliera
Palais Galliera

Pariz, svjetska prijestolnica mode, napokon dobiva prvi stalni muzej posvećen modi! Pariški Palais Galliera, koji je već služio kao domaćin brojnih izložbi velikih dizajnera proteklih nekoliko godina, sada službeno postaje stalni muzej mode. 

U neorenesansnoj palači Galliera iz 19. stoljeća, uz pomoć modne kuće Chanel, izgradit će se nove galerije, a radovi će stajati oko 6 milijuna dolara. Otvorenje je već najavljeno za 2019. godinu, a muzej će dobiti ime po Chanelovoj osnivačici, Gabrielle “Coco” Chanel. Muzej je lociran u bogatom dijelu francuske prijestolnice, točnije na desnoj obali Seine, preko puta muzeja moderne umjetnosti Palais de Tokyo gdje se i održavaju brojne modne revije tijekom Pariškoga tjedna mode.

Gabrielle Chanel sobe bit će locirane u podrumu muzeja, otvorene za posjetitelje kroz cijelu godinu, a u njima će se nalaziti moda od 18. stoljeća do danas. "Pariz je ponosan na ovaj izniman prostor i još jedanput će dokazati da je svjetska prijestolnica visoke mode", rekla je gradonačelnica Pariza, Anne Hidalgo.