Festival svjetla i ove godine stiže u Zagreb - evo kada i gdje

| Art |

Festival svjetla i ovog proljeća stiže u Zagreb

Festival svjetla već je postao zagrebačka proljetna tradicija jer upravo je Festival svjetla ono što godinama navješćuje proljeće u Zagrebu.
Festival svjetla održat će se i ove godine na brojim lokacijama Gornjeg i Donjeg Grada. Umjetnost svjetla ukrasit će građevine i parkove diljem ove dvije lokacije.

Festival svjetla i ovog proljeća stiže u Zagreb

"Dolazak proljeća i pojam svjetlosti oduvijek vežemo jedno uz drugo. S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće - renesansa u nama i oko nas. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti popularne lokacije Gornjeg i Donjeg grada."

Festival svjetla i ovog proljeća stiže u Zagreb

Festival ove godine počinje 13. ožujka te će trajati 19. ožujka. "S početkom Festivala svjetla Zagreb pozivamo sve da dođu u naš grad i zajedno s nama dočekaju dolazak dužih i toplijih dana na spektakularan način. Ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije. Prepustite se emocijama koje svjetlost budi u nama i pozdravite još jednom novi početak i novu nadu – proljeće!"