Odabir doručka bi vas mogao činiti umornijima

| Wine and dine |

 Čudesno ste uspjeli odspavati punih osam sati u komadu sinoć i već ste popili svoju jutarnjoj kavi. Pa zašto vam je onda tako teško držati oči otvorenima? Možda razlog leži u vašem doručku...I dok neke namirnice mogu učiniti čuda da brže utonete u san, mozak koji jedva čeka vrijeme za spavanje i nije tako super dok ste na poslu. U nastavku saznajte kojih 7 namirnica vas potajno čini umornima. 

BANANE

Znate da su bogate kalijem, ali također imaju i visok udio magnezija koji umiruje neurološki sistem i mišiće tijela. 

ZOBENA KAŠA

Da, ovaj klasični doručak potiče proizvodnju melatonina zahvaljujući ugljikohidratima i vitaminu B6. To ne znači da trebate pronaći nov doručak nego kombinirati kašu sa zdravim masnoćama i proteinima. 

 

Najbolja zobena kaša
Najbolja zobena kaša

HUMUS

Ovo nas je jako iznenadilo jer je slanutak prije svega biljni protein, ali izgleda da šalje mozak u "stanje mirovanja". Ne morate odustati od njega, samo smanjite količinu koju konzumirate.

ORAŠASTI PLODOVI

Bademi i indijski oraščići su bogati magnezijem, a ako upravo njega manjka vašem tijelu - "nagrada" će vam biti nalet umora.  

orašasti plodovi
Orašasti plodovi

MLIJEČNI PROIZVODI

Samo zato što se tijelo u pravilu muči dok probavlja veće količine laktoze, možete osjetiti umor i usporenost organizma. 

GRICKALICE

Pereci, štapići, krekeri....Rafinirani ugljikohidrati dat će vam kratak nalet energije, a zatim ćete se strmoglaviti u umor rekordnom brzinom. Kao i sa svim ostalim proizvodima od bijelog brašna.

BURGER

Veliki, proteinski obrok u principu je "smrt" za organizam, ako želite ostati koncentrirani i budni. Tijelo treba raditi duplo brže i jače da probavi crveno meso i visok udio soli.