Novi domaći film „Glazbena kutija“

| Art |

Robert Kurbaša i Ana Gruica

Povodom završetka snimanja dugometražnog igranog filma "Glazbena kutija" u splitskoj kavani „Bajamonti“ na Prokurativama danas je održano druženje ekipe filma s novinarima. Riječ je o prvom dugometražnom filmu sedamnaestogodišnjeg redatelja Brune Mustića, nakon što je prošle godine za svoj kratki "Red Handed" dobio nagradu za najbolji hrvatski film mladih autora do 22 godine na festivalu "Four River Film Festival".

Zvučnu glumačku postavu predvodi legenda hrvatskog glumišta Dara Vukić, zatim Robert Kurbaša i Ana Gruica koji su u filmu utjelovili bračni par, njihovu problematičnu kćer srednjoškolku glumi Zrinka Svetić koja je glavnom ulogom u ovom filmu debitirala na filmskom platnu, a tu je i maneken Vlaho Arbulić.

„Iznimno sam zadovoljan što su se svi glumci koji su bili moj prvi odabir odazvali pozivu da sudjeluju u ovom projektu. Zahvalan sam im što su se prema meni postavili kao prema ravnopravnom i svojim mi iskustvom pomagali tijekom snimanja“, kazao je redatelj maturant Mustić, čiji film se trenutno nalazi u postprodukciji, a snimljen je tijekom prosinca i siječnja na lokacijama u Splitu i na Braču.

Ekipa "Glazbene kutije"

Premijeru filma koja je najavljena za ljeto ove godine, željno iščekuje i glumica Dara Vukić. „Nažalost za vrijeme snimanja moj suprug je imao zdravstvenih problema pa ni sada nisam zapravo svjesna kako sam odglumila svoju ulogu. Jedva čekam da vidim kako je to sve skupa ispalo, jer mi je bilo veliko zadovoljstvo sudjelovati u stvaranju „Glazbene kutije“. Bruno je za mene veliko okriće, tek mu je 17 godina, a već radi takve stvari. Već sam ranije radila s amaterima, ali maloprije sam pogledala prvi trailer ovog filma i oduševljena sam. Nisam očekivala da će tako odlično izgledati.“

Nakon brojnih kazališnih i nekoliko manjih uloga u filmovima, ovo je prva veća uloga u dugometražnom filmu za prekrasnu Anu Gruicu. „Iako se stalno ističe da je Bruno mlad, mislim da to uopće više nije potrebno isticati. On je jedan veliki profesionalac i već nakon prvog sastanka s njim dobio je moje ogromno povjerenje. Naravno da me privukla i glumačka postava, čast mi je bila nakon kazališta i na filmu raditi s gospođom Vukić“ istaknula je Gruica, koja se lako poistovjetila sa svojom filmskom kćeri jer je kako je kazala u mladosti i sama bila problematična. „Drago mi je da se film i to dugometražni snimio u Splitu, sa splitskom ekipom. Vjerujem i da će konačni rezulat biti jako dobar“ dodala je Gruica.

„Glazbena kutija“ snimljena je u nezavisnoj produkciji, a svoj potpuno besplatan volonterski doprinos dala je čitava ekipa filma: glumačka postava, režija, scenaristi, tehnika, kamermani, montažeri i ton majstori pa pogledajte razultat u traileru.

"Glazbena kutija"