Nova ultimativna vinoteka "Wine&Friends" otvarila svoja vrata!

| Wine and dine |

Otvorena vinoteka modernog koncepta Wine&Friends

 Nakon dugogodišnje prisutnosti u segmentu distribucije i promocije vina te jakih alkoholnih pića kroz HO-RE-CA kanal, Lu-Ma je u zapadnom dijelu grada na Vrbanima danas otvarila svoju prvu trgovinu probranih vina i jakih alkoholnih pića pod nazivom Wine & Friends.

Otvorena vinoteka modernog koncepta Wine&Friends
Otvorena vinoteka modernog koncepta Wine & Friends

 Uz posebna, domaća vina kojima su od samog početka poslovanja bila u njenom fokusu na policama vinoteke Wine & Friends svoje će mjesto naći i brojne poznate etikete slavnih i svjetski poznatih vinarija.
 Odnedavno, Lu-Ma je u svoju ionako bogatu ponudu vina uključila i vina velike makedonske vinarije Tikveš koja u posljednjih nekoliko godina ugodno iznenađuje i oduševljava svojom ponudom vrhunskih vina. Uz Makedonska tu su i Istenič penine iz susjedne Slovenije, premium rakije i vina iz Srbije te vina i rakije iz BiH.
 Od alkoholnog asortimana neizostavno mjesto na policama vinoteke Wine & Friends bit će i cijela paleta proizvoda Old Pilot`s u kojoj centralno mjesto zauzima njihov proslavljeni i višestruko nagrađivani Old Pilot`s Gin. Neiscrpna inspiracija naših najpoznatijih pilota svake godine iznova donosi i novu etiketu pod zastavom Art edicije. Odnedavno tu je i njihova Old Pilot`s Vodka koja će zasigurno oduševiti brojne poklonike tog alkoholnog pića.
 U modernoj vinoteci opremljenoj u industrijskom stilu, dobri će poznavatelji vina ostati zatečeni ponudom stotina vrsta stranih i teško dobavljivih vina vodećih boutique vinara. Naći će se tu i vina većih Europskih vinskih kuća s naglaskom na vina koliko toliko pristupačnih cijena.

 U vinoteci su tako dostupna bijela vina vinarija: Zind Himbrecht, Franz Hirtzberger, Markus Molitor, slavnih princeza iz Rheingau-a Therese Breuer (Georg Breuer) i Eve Fricke, powerhouse moderniste iz Nahe Tima Fröhlicha (Schäfer Fröhlich), famozne Sancerre-e iz Chavignola Gerarda Boulay-a, Chablis od Louis Michel-a, Puligny od Jacques-a Carillon-a, Mersault Arnaud Ente ili krasne kreacije iz Maconn-a od Jules Desjourneys te ostalih. U ponudi će također biti i zavidan broj etiketa najpopularnije talijanske vinarije bijelih vina Cantina di Terlano.
 Ni ljubitelji crnih vina neće biti zapostavljeni. U ponudi su vina Chateauneuf du Pape od Paul Avril-a (Clos des Papes), vina Pegau i Chapoutier uključujući i vina sjeverne Rhone. Veliki broj pinot noir-a iz Burgundije, talijanskih ikona kao što su Pio Cesare, Bruno Giacosa, slavni amarone od Allegrini-ja, Castiglion Bosco obitelji Ferragamo, boutique Brunello od Eredi Fuligni, ili Bio kreacije Castello dei Rampolla gdje je i slavni Pierro Antinori učio zanat.
 Ljubiteljima rose vina dostupna su i rijetka rozé vina iz Provence-a od Clos Cibonne koja se rade od autohtone sorte grožđa Tibouren, ili uvijek popularan Hecht & Bannier rosé.
 Uz sve spomenute, mirne, vinske bisere, ponos su vinoteke Wine & Friends šampanjci kuće Lanson, jedne od najstarijih kuća regije Champagne te primjerice nove sjajne zvijezde Champagne-a Adriena Dhondt-a (Dhondt-Grellet).

 Za svakoga ponešto, no svoj će ciklus preobrazbe Lu-Ma zaključiti tek s otvaranjem wine bara u 2022. godini a kojim će svoju postojeću listu usluga upotpuniti popularnom uslugom otvaranja i serviranja “Vaših“ vina.
 Trenutno u svojoj ponudi usluga Lu-Ma navodi usluge savjetovanja u izradi vinske karte, usluge izrade personaliziranih etiketa, uslugu izrade i dostave poklon paketa na željenu adresu te usluge degustacije i prezentacije vina koje će se sada osim u prijateljski nastrojenim vinarijama moći održavati i u novoj Wine & Friends vinoteci.
 Ono što posebno veseli je što će ovaj, u Hrvatskoj, još neuobičajen, koncept istakanja vina otvoriti vrata svima onima koji na financijski prihvatljiv način žele učiti ili jednostavno samo uživati u vođenom ispijanju vina, a da se pritom naplati samo usluga njegove prezentacije i serviranja.

 Sve to ipak ne bi bilo moguće bez konstantnog promišljanja, posvećenosti i ljubavi spram vina koje je postalo i ostalo okosnica Lu-Ma-inog postojanja. Te su emocije prepoznali i brojni kupci Lu-ma-e bez kojih ne bi bilo moguće doći do zavidnog broja posebnih vinskih etiketa, ali i neizostavni djelatnici i svi direktni i indirektni sudionici Lu-Ma tima bez kojih sve to ne bi bilo moguće.

 Na Vam je da provjerite da li je to stvarno tako i posjetite vinoteku Wine & Fiends čim prije.