Nova hit knjiga tvorca trilogije Gospodara prstenova - Smrtonosni strojevi

| Book |

Smrtonosni strojevi, Philip Reeve
Smrtonosni strojevi, Philip Reeve

Početkom idućeg tjedna u prodaju stiže knjiga SMRTONOSNI STROJEVI, a 13.12. u kina stiže istoimeni film; režija: Christian Rivers (King Kong), scenarij: Peter Jackson (Gospodar Prstenova, Hobbit).

Riječ je o epskoj avanturi, nevjerojatnom novom svijetu distopijske budućnosti koju stvara vrhunski pripovjedač Philip Reeve.

Smrtonosni strojevi Philipa Reevea uzbudljiv je i maštovit znanstveno-fantastični bestseler o "gladnom" pokretnom gradu Londonu, prvi je dio serijala koji je osvojio svijet.

Priča započinje u trenutku kada veliki pokretni grad London lovi mali rudarski gradić. Kada jedan grad proguta drugi, preradi sve korisne materijale kako bi se oslobodila energija za pokretanje motoriziranih kotača koji gradu omogućuju putovanje. Međutim, londonski gradonačelnik ima mnogo veće planove od osvajanja malih gradova...

Nekoliko mladih ljudi udružit će se kako bi spriječilo katastrofu; među njima je i Tom, pripravnik u Londonskom povijesnom muzeju, koji se divi istraživaču i glavnom povjesničaru u gradskom cehu povjesničara Thaddeusu Valentineu. Nakon što ga mlada žena pokuša ubiti, Katherine, povjesničareva kći, angažira Beavisa Poda, znanstvenika iz ceha inženjera ne bi li doznala istinu o svome ocu i njegovim aktivnostima. Zajedničkim snagama oni će razotkriti urotu Thaddeusa Valentinea i londonskog gradonačelnika koji tajno planiraju upotrijebiti oružje koje je uništilo Zemlju tisućama godina prije..

 Prva knjiga popularnog serijala Kronike gladnih gradova.

 Philip Reeve poznati je britanski ilustrator i pisac. Rođen je u Brightonu, gdje je i odrastao. Godinama je ondje radio u knjižari te je producirao i režirao nekoliko kazališnih predstava. Osim toga, ilustrirao je više od četrdeset dječjih naslova, uključujući i velike hitove poput Strašne povijesti.

Smrtonosni strojevi prvi je roman iz njegova najpoznatijeg serijala Kronike gladnih gradova.

Fenomenalno… uzbudljivo i romantično, zastrašujuće i zabavno uz mnogo akcije i dubine.

Sunday Times

Ova moćna i briljantna priča spaja veliku avanturu s beskrajnim moralnim dvojbama.

Guardian

Ne smijete propustiti ovaj nevjerojatan prvijenac autora Philipa Reevea.

Times