Njujorški dom Diane von Furstenberg

| Design |

Dom Diane von Furstenberg u New Yorku

Diane von Furstenberg utjelovljenje je žene koja ne pristaje na kompromise, zna što želi i ne boji se riskirati da to i dobije. Kada je odlučila kupiti zgradu u njujorškoj četvrti Meatpacking District, prijatelji su joj govorili da je luda što uopće investira u dio grada koji je krcat transvestitima i smrdi na mesne prerađevine. Ona se na kritike nije obazirala. Umjesto toga, kupila je dvije susjedne zgrade obložene ciglom, u njih smjestila svoje sjedište, a potkrovlje pretvorila u svoje privatno utočište usred jednog od najbučnijih gradova na svijetu.

Dom Diane von Furstenberg u New Yorku
Dom Diane von Furstenberg u New Yorku

Stan koji je dizajnerica uredila u svom eklektičnom boho stilu služi joj kao dom i prostor za rad. Stan iznad njene trgovine i sjedišta tvrtke tako je postao njen osobni kutak, mirna luka u kojoj često boravi u potrazi za inspiracijom i odmorom. U dnevnom boravku smo među ostalim primijetili retro stolice sa životinjskim uzorkom, sofu u obliku usana koju je dizajnirao Salvador Dalí, te portrete za koje je dizajnerica inspirirala Andyja Warhola i Zhanga Huana. Spavaćom sobom dominira krevet i tapiserije u marokanskom stilu. Stan je krcat sitnicama koje je dizajnerica donijela kuća sa svojih brojnih putovanja Azijom, koja ju svaki put iznova opčinjava.

Vrt u koji se izlazi kroz staklene zidove sobe podsjeća na kakvu krovnu umjetničku instalaciju. Iz njega se pruža pogled na cijeli Empire State Building i popularni park High Line, izgrađen na napuštenim tračnicama željeznice, koji je nastao na inicijativu dizajnerice i njenog supruga.