Nakit koji oduševljava

| Fashion |

Nova kolekcija nakita Petre Grgasović

Hrvatske dizajnerice nakita Petra Grgasović i Martina Tutić koja se krije iza brenda Lu-Lu Jewelry posljednjih dana predstavile su kampanje za nove kolekcije, a vjerujemo da će vam iste dati i dobru inspiraciju što da vašoj boljoj polovici poklonite za nadolazeće Valentinovo.

Martina Tutić, mlada dizajnerica nakita predstavila je novu kolekciju nakita za proljeće/ ljeto 2014. Kolekcija se sastoji od ogrlica i narukvica izrađenih od špage, kristala, brušenih kristala, poludragog kamenja te pozlaćenih i metalnih komponenti, a boje koje prevladavaju su crvena, žuta, zelena i plava.

„Inspiraciju za novu kolekciju pronašla sam u svakodnevnom životu, spajajući jednostavne materijale u zanimljive oblike. Cilj mi je bio jednostavnost bez posebnog pravila. Svaki pojedinačni komad nakita specifičan je po tome što će i najjednostavniju modnu kombinaciju učiniti posebnom“ izjavila je Martina Tutić

Martina Tutić
Martina Tutić

Za razliku od Martine Tutić, Petra Grgasović izrađuje limitirane kolekcije ogrlica za koje je potrebno minimalno čak mjesec dana za izradu, s obzirom na to da je svaki dio ogrlice ručno izlijevan, oblikovan, bojan i lijepljen. Izrađene su od visokokvalitetnog gipsa, akrilnih boja i eko kože.

Jedne od njih upravo su Bast i Isis! U egipatskoj mitologiji Bast je bila drevna božica-mačka, štovana od Druge dinastije. Središte njenoga kuta bio je u Per-Bastu (grč. Bubastis) koji je imenovan njoj u čast. U početku ju se smatralo božicom zaštitnicom Donjeg Egipta, i prema tome prikazivana je kao razjarena lavica. I zbilja, njeno ime može se protumačiti kao "ženska proždiračica". Smatralo ju se i čuvaricom faraona, i prema tome i čuvaricom najvišeg muškog božanstva, boga Ra koji je poput nje bio solarno božanstvo čime je dobila nadimke "Dama plamena" i "Raovo oko".

Isis je Egipatska božica magije i ljubavi. Ona je i jedna od najvažnijih božica o kojoj je prvo bilo spomena u drevnom Egiptu. Ni jedno drugo Egipatsko božanstvo nije imalo vrijeme u svojim rukama kao Isis. Sa strane Egipatskih stanovnika ona je bila smatrana kao izvrsna majka-božica i predstavljala je majčinski duh u svoj najintimnijem obliku. I u Osirisovoj legendi ona je bila viđena kao poslušna supruga, ucviljena udovica i kao zaštitnica mrtvih.

Sve detalje oko ovih komada nakita možete pronaći na službenim Facebook stranicama dizajnerica.