Makeover napuštenih stanica pariškog metroa

| Travel |

Projekt redizajna mariških metro stanica

Nathalie Koziuscot-Morizet možda će biti prva gradonačelnica jednog od najljepših gradova na svijetu, Pariza. No, ako dođe na vlast definitivno će biti gradonačelnica koja će probuditi duhove podzemlja no ne na negativan način nego oživljavanjem napuštenih pariških metro stanica. Jedan od njenih potencijalnih projekata je prenamjena napuštenih metro stanica za koje smatra da bi se mogle pretvoriti u nešto itekako korisno. 

(c) Photos via NK Paris and RATP/ 20 Minutes
Trenutno stanje napuštenih pariških metro stanica

A s obzirom na to da svatko tko želi napraviti bazen u napuštenoj podzemnoj željeznici zaslužuje trenutak vaše pažnje, mi vam donosimo fotografije potencijalnih projekata koji bi još više oživjeli pariški noćni, ali i dnevni život. 

Sama ideja da se od napuštenih stanica podzemene željeznice naprave sportski centri, bazeni, kazališta, filmski setovi, restorani, muzeji, kafići, noćni klubovi i barovi je zadivljujuća, a koliko će takav luksuz doći proračun Pariza. Hoće li se ideja uopće realizirati ostaje da vidimo kada prođu izbori u Parizu, a do tada pogledajte koncept ovog idejnog projekta u našoj galeriji.