Luksuzni hotel D-Resort Šibenik otvorio je svoja vrata prvim posjetiteljima

| Design |

Smješten u jedinoj hrvatskoj marini s pet sidara, najvišom razinom kategorizacije, i jedinoj marini za superjahte u Hrvatskoj, D-Resort Šibenik sa 69 soba i apartmana te tri ekskluzivne vile službeno je otvorio svoja vrata. Ovim otvaranjem, Doğuş grupa obilježila je završetak uspješnog projekta u Hrvatskoj u koji je uložila ukupno 45 milijuna eura.

Hotel odlikuje izuzetan arhitektonski dizajn, koji nadopunjuje prirodni krajolik, rad Nikole Bašića, jednog od najpoznatijih hrvatskih arhitekata, dok su se za unutarnje uređenje hotela i pratećih objekata pobrinuli Marko Murtić i Emur studio. U gradnji resorta korišteni su prirodni materijali naglašavajući ekonomsku i okolišnu održivost objekta, dok je bijela betonska fasada hotela u koju su utisnuti tragovi drvenih dasaka posebno zanimljiva. Šetnica koja vodi na krov hotela pruža prekrasan pogled na more, marinu i Šibenik te će zasigurno biti jedinstvena značajka ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji.

D-Resort Šibenik

D-Resort Šibenik obogatit će turističku ponudu Šibenika, kao i oživjeti grad kao središte brojnih događanja za sve posjetitelje. Sobe resorta osmišljene su kako bi osigurale vrhunski užitak gostima, dok su tri vile s privatnim vrtovima, bazenima i parkirnim mjestima namijenjene onim gostima koji žele više privatnosti. Resort nudi posjetiteljima i dva á la carte restorana s internacionalnim i mediteranskim specijalitetima te izborom nekih od najboljih hrvatskih i svjetskih vina te četiri bara. Otvaranjem ekskluzivnog D-Resorta Šibenik, Doğuş grupa na hrvatsko tržište dovodi i svoje brendove D-Gym i D-Spa što će, uz fitness centar, spa i bazen, ovaj kompleks pretvoriti u savršenu destinaciju za odmor. Kids club, IN-Formal boutique koji nudi ekskluzivne međunarodno poznate brendove te konferencijski centar neke su od pogodnosti koje resort pruža ne samo gostima koji odsjedaju u hotelu, nego i svim drugim posjetiteljima“, rekao je Naci Başerdem, predsjednik Doguş Tourism grupe.

D-Resort Šibenik

Kao odgovorna tvrtka koja ulaže u razvoj zajednica u kojima posluje, Doğuş grupa podržava kulturne događaje, sport, važne lokalne projekte te surađuje s obrazovnim i znanstvenim institucijama. Primjerice, Doğuş grupa organizirala je tromjesečnu edukaciju za 25 hrvatskih studenata u D-Hotelu Maris u Turskoj. Glavnim sponzorstvom nad GKK Šibenik te sponzorstvom nad KK Zadar, Doğuş grupa daje poticaj razvoju hrvatske košarke, a podržava i jedriličarski dvojac Fantela i Marenić u nastojanju da osvoje zlatnu olimpijsku medalju na Ljetnim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Janeiru.

D-Resort Šibenik

Doğuş grupa prisutna je u Hrvatskoj već šest godina te je dosad uložila više od 300 milijuna eura u različite projekte, a zapošljava oko 350 zaposlenika, najvećim dijelom iz lokalne zajednice. Osim D-Marin Mandaline i D-Resorta Šibenik, Doğuş grupa također je vlasnik D-Marin Dalmacije, najveće marine u regiji s kapacitetom od 1.200 vezova na moru te 600 na kopnu. Ova marina trenutno prolazi kroz postupak uređenja, s planom za otvaranje ekskluzivnog beach kluba sljedeće godine. D-Marin Borik u Zadru treća je marina Doğuş grupe u Hrvatskoj“, rekao je Hüsnü Akhan, predsjednik Uprave Doğuş grupe.

D-Resort Šibenik