Stare peći kao trend suvremenog dizajna interijera

| Design |

Obnovljeni stoljetni stan s čak 5 soba nadahnjuje svojom funkcionalnošću i udobnošću

Kako otkriva freshome.com, mnogi elementi ove povijesne zgrade sačuvani su u izvornom obliku, što je svakako jedan od razloga zašto toliko odiše šarmom. No ovaj, sada eklektičan stan koji spaja stoljetnu povijest i suvremeni dizajn, ima jednu značajku koja čini iznimno posebnim – u svakoj prostoriji nalaze se stare kalijeve peći koje su obnovljene u stilu stana.

Visoki stropovi, podovi od bora te ogromni impresivni prozori definiraju ovaj skandinavski stan od 176 kvadratna metra koji se nalazi u Stockholmu u lijepoj četvrti Vasastan.

Od ulaznog hodnika dolazi se do prostorije u kojoj se nalaze kuhinja s pripadajućim kuhinjskim otokom, blagovaonica, neizostavna kalijeva peć i stol za osmero ljudi. Stari kabinet koji se nekada nalazio u ljekarni, kreativno i originalno je pretvoren u kuhinjsku radnu površinu sa sudoperom zahvaljujući nehrđajućoj čeličnoj podlozi. Sljedeće tri sobe, svaka s vlastitom osobnošću, imaju drugačiji pogled na ulicu, ali drugačije dekoriranu kalijevu peć.

Divan spoj drugačijeg namještaja definira dnevni boravak – prostor za okupljanje ispunjen prigušenim bojama i prirodnim svjetlom. Ugodnom ambijentu pridodaje i keramička peć koja se savršeno spojila u naizgled nespojivo. Kuhinjsko stubište vodi do terase na krovu koja nudi stanarima priliku da osjete puls grada. Prekrasan stan koji otkriva kako nešto staro učiniti boljim pomoću malih trikova dekoracije.