Kako urediti hodnik da bude savršen?

| Design |

Vjerojatno svi muku mučimo kako dobro urediti hodnik. Bitno je da ne izgleda prenatrpano ili još gore - dosadno i monotono. Neki ga čak smatraju djelom kuće koja ni ne treba posebnu pažnju jer se kroz njega samo prolazi i u njemu se minimalno zadržava, ali to ne mora biti tako. Zašto i hodnik ne bi uradili zanimljivim i funkcionalnim za život?! Gledajte to ovako - svi znamo da je prvi dojam itekako važan, a gosti u vašem domu prvo primjećuju hodnik. Drugačije boje zidova, sitne dekoracije, zanimljivi namještaj i razne biljke samo su djelić onoga čime možete unijeti svježinu u vaš hodnik koji minimalnim preinakama može postati najzanimljivija prostorija u vašem domu

U našoj bogatoj galeriji, ali i nastavku vam donosimo neke zanimljive ideje kako da hodnik pretvorite u vaše pravo malo kućno carstvo koje će se savršeno uklopiti u ostatak vašeg doma. 

Ako volite tamne boje i kuća vam obiluje tamnim nijansama, onda je nužno da u hodniku uradite veliki kontrast. Postavite bijele pločice i velike dodatke poput glomaznih lampi. 

Pobrinite se da u vašem hodniku se nalazi neki vaš personalizirani ili statement dodatak. Neka hodnik odiše vama. 

Ako u domu imate puno stepenica i nezgodnih kuteva, razbite ih kaučima ili zanimljivim elementima, a na stepenicama stavite tepihe. 

Ako imate malo prostora i osjećate se klaustrofobično, stavite ogledalo u prostoriju da stvorite dojam većeg prostora i da još više osvijetlite prostoriju. 

Želite li se posebno istaknuti uradite vaš hodnik zanimljivim do te mjere da u njemu stavite nešto neočekivano. Najbolji primjer je na fotografiji. 

Nikad dovoljno mjesta za sitnice. 

Imate širok hodnik koji žudi za time da ga iskoristite? Ako da, onda ga iskoristite maksimalno. 

Možda nemate predivan pogled jer živite u gradu, ali to ne znači da si ga ne možete sami napraviti. Ako posjedujete prozore s malim balkonima ili minimalnim djelom koji ne koristite, postavite cvijeće i vaze. Iskoristit ćete prostor, a vama će dom izgledati ljepše. 

Razmišljajte "van kutije" i unesite u hodnik nešto originalno, umjetničko. 

Obogatite hodnik malim vintage stolićem ili bilo kojim sličnim detaljem. 

Iskoristite stare predmete i uređaje za vašu korist. 

Nadamo se da smo vas barem malo inspirirali u uređenju vašeg doma, tj. djela doma za kojeg smo sigurni da ste ga zapustili. Uživajte u uređenju!