Kako izgleda Dior poslije Galliana?

| Fashion |

Raf Simmons jučer je predstavio svoju prvu haute couture kolekciju za modnu kuću Dior i pokazao da je spoj njegove minimalističke estetike i Diorovog naslijeđa jedan sasvim novi modni smjer kuće Dior. Couture kolekciju za jesen 2012. Simmons je zamislio kao spoj savršeno skrojenih odijela, predivnih toaleta, smoking jakni i kaputa u ulozi haljina. Paleta boja bila je rezervirana za modru, crvenu, žutu, pariški plavu te neutralne crnu i sivu. Kao i uvijek, Simmons je bio fokusiran na siluetu i proporcije te je ovom kolekcijom uveo Dior u novu eru veoma modernih, ali u isto vrijeme bezvremenskih komada. Jedno je sigurno, Raf Simmons je jako dobro obavio svoju domaću zadaću. Naime, u posljednja četiri mjeseca koliko je prošlo otkako je imenovan za kreativnog direktora slavne francuske modne kuće, belgijski dizajner izvrsno je proučio arhiv Diora koji plovi couture vodama još od 1940.-ih.

Cvijeće koje je oduvijek bilo opsesija pokojnog Christian Diora, jučer je bilo poredano na panelima zidova svih salona u kojima se revija prikazivala, pa su tako modeli koji su imali ukupno 55 izlaza šetali plavom, žutom i bijelom sobom koje su bile prepune delfinijuma, mimoza i orhideja. 

Dizajnera su među mnogim slavnim uzvanicima došli podržati i kolege dizajneri Marc Jacobs, Pierre Cardin, Ricardo Tisci, Diane von Furstenberg, Donatella Versace i Alber Elbaz.

U svakom slučaju smjer kojim Raf Simmons vodi Dior je drugačiji od onog na koji smo navikli kod ekscentričnog Galliana, i sigurno je da će biti mnogo kritičara na minimalistički stil belgijskog dizajnera. Nama osobno dio kolekcije je bio jako dobar, ali s druge strane na momente nam se činilo da gledamo ready to wear kolekciju za jesen/zimu i mislimo da bi haute couture trebao biti dramatičniji i posebniji.