Kako izgleda 200 kalorija različitih namirnica na tanjuru?

| Wine and dine |

Svi znamo da različita hrana sadrži različiti broj kalorija, međutim, kada jednak broj kalorija u različitim namirnicama stavite na tanjur ipak se iznenadite. Magazin wiseGEEK proveo je istraživanje na 71 namirnici, od kojih je količina svake sadržavala 200 kalorija te ih fotografirao.

Kako izgleda 200 kalorija različitih namirnica na tanjuru

Kada uzmete u obzir kako cijeli tanjur brokule sadrži jednak broj kalorija kao i mala žličica maslaca od kikirikija možda ćete pri idućem obroku drugačije razmišljati.

Kako izgleda 200 kalorija različitih namirnica na tanjuru

Svaka namirnica ima svoju kalorijsku vrijednost, neke veću od drugih, zbog čega ih, nekada s pravom, pokušavamo izbjegavati. Zašto izbjegavati maslac ili brzu prehranu ako želite smršavjeti, najbolje bi shvatili kada bi nam netko slikovito prikazao koliko točno unosimo kalorija u sebe samo jednim zalogajem.

Kako izgleda 200 kalorija različitih namirnica na tanjuru

Suvremeni nutricionisti ne kažu da treba izbjegavati jesti slatkiše ili piti coca colu, ali savjetuju da ne prelazite gornju granicu kalorija koja za odraslu osobu – ženu iznosi oko 1600, a za muškarce do 2000 kalorija na dan. Svaki višak kalorija se nakuplja i ostaje u nama.

Pogledajte u našoj galeriji kako izgleda 200 kalorija namirnica na istom tanjuru.