Jagode marinirane u bijelom vinu

| Wine and dine |

Vrijeme je jagoda. Nakon španjolskih i talijanskih na plac i u dućane konačno su stigle i domaće – vrgoračke, zagrebačke...  Znajući da jedna šalica jagoda sadrži samo 45 kalorija, a i odličan su izvor vitamina C i flavonoida, slobodno se opustite i guštajte!

Uz jagode sa šlagom, sladoledom, čokoladom, mascarpone kremom, zabajone kremom,  jogurt, razne torte, biskvite, rolade i kolače s jagodama, mi vam ovaj put predlažemo da probate jedan sasvim novi, stylish desert: jagode marinirane u bijelom vinu!

za 8 osoba:

  • 2 kg svježih jagoda – narezane na šnitice
  • ¾ šalice granulirani šećer
  • 1 ½ šalice voćnog bijelog vina

Pomiješajte jagode, šećer i vino u veliku zdjelu da se šećer otopi. Nakon sat, dva poslužite opijene jagode!