Kako Anita Dujić priprema šparoge?

| Wine and dine |

Lijepa manekenka i diplomirana ekonomistica Anita Dujić itekako pazi što se nalazi na njenom tanjuru te obožava svježe namirnice i uvijek nastoji pripremati svježe i sezonske namirnice. Tako je na svom blogu chinasoulmate nedavno objavila kako je velika oožavateljica šparoga kojima je trenutačno sezona!

Neki dan sam bila na Dolcu i primjetila sam šparoge koje obožavam. Svaki put me šokira koliko su prokleto skupe. No, s druge strane zdrave su, nema ih puno i sezona kratko traje, a one koje sam nabrala na Čiovu su odavno nestale. I tako ja zažmirim na cijenu, malo se cjenkam s kumicom i dođem doma sa šparogama. Kako one mogu u vodi stajati dva, maksimalno, tri dana, odlučim nešto na brzinu složiti s namirnicama koje sam imala doma u tom trenutku. Meni, a i dragom, je bilo jako fino. Nadam se da će i vama – kazala je Anita te podijelila vrlo jednostavan, ali ukusan i zdrav recept!

Sastojci:

  • tjestenina penne (ili po izboru)
  • maslinovo ulje
  • 3 jaja tvrdo kuhana
  • rikula
  • panceta
  • grana padano
  • ocat
  • malo soli (ja koristim himalajsku) i malo papra
  • šparoge

Priprema:

Stavite kuhati jaja, zatim i tjesteninu u vodi koju ste blago posolili i dodali par kapi ulja. Šparoge narežete na trake do tvrdog dijela te blanširate (max 5 min). Procijedite i ostavite sa strane. Pancetu narežete na tanke trake. Kada je sve kuhano, jaja ogulite i narežete na kolutove te pomiješate s ostalim sastojcima (rikula, tjestenina, panceta, šparoge) dodate maslinovo ulje, ocat, sol i papar po želji te sve dobro promiješate. Na kraju naribate grana padano.