Haljine kao iz Disneyjevih animiranih filmova

| Art |

Angela Clayton je 18-godišnja kostimografkinja s Long Islanda u New Yorku. Sa šivanjem je započela prije četiri godine kada je željela prisustvovati Disneyjevom cosplayu (okupljanje ljudi obučenih u kostime određene tematike). Sada  Clayton takvim događajima prisustvuje rjeđe jer je usredotočena na razvoj originalnog dizajna. Njezini projekti u nastajanju mogu trajati i do 250 sati, a Clayton koristi i preko 11 metara tkanine za jedan kostim.

"Nadam se da će ovo biti moja karijera u budućnosti", rekla je Clayton za Cosmo. "Volim izradu kostima i volim ideju pretvarati u stvarnost. Ako to mogu učiniti za modu, posebno za kazalište ili film, to bi bilo super... Radije bih odmah radila takvo što, umjesto trošenja četiri godine u školi. "

Izvanredni kostimi by Angela Clayton

Prvi kostim koji je sašila bila je školska uniforma iz jedne anima emisije kada je imala samo 14 godina. Kako kaže, za njezinu joj je izradu trebalo više od dva mjeseca. Nakon nekoliko cosplaya, odlučila se je fokusirati na povijesne projekte i originalan dizajn. Nas su svakako ponajviše oduševile haljine Disneyjevih princeza koje doista oduzimaju dah.

Izvanredni kostimi by Angela Clayton