Funkcionalan bijeli stan od samo 18.5 kvadrata

| Design |

Funkcionalan bijeli stan u samo 18.5 kvadrata
Longe prostor može biti i radni prostor

Nedavno smo predstavili funkcionalan mikro stan u Seattleu (o kojem više možete pročitati ovdje) koji je živi dokaz da i najmanji prostor može biti izvrsno iskorišten i imati ''dušu''. Nešto veći mikro stan predstavila je grupa arhitekata MYCC, a stan se nalazi u Madridu.

Ljepota ovog stana leži u njegovoj bjelini što vizualno otvara prostor, ali i u dobro raspoređenim etažama koje daju na dinamici. U stan se ulazi kroz malu kuhinju, koja stepenicama vodi do stiliziranog dnevnog boravka. Dnevni boravak je centralna točka stana, koja je napravljena tako da djeluje vrlo toplo iako je sterilna izgleda.

Funkcionalan bijeli stan u samo 18.5 kvadrata
Kupaonica ima raskošnu kadu

Iz dnevnog boravka se može spustiti u spavaću sobu koja je blago ispod razine zemlje, a iznad nje se nalazi lounge prostor koji se može koristiti i kao radna soba. Do nje se penje decentnim bijelim ljestvama. Ispod kuhinje, ponovno nešto niže od razine zemlje, nalazi se jednostavna, ali vrlo moderna kupaonica koju krasi velika kada. 

Kako ovako malen, dugačak a uzak prostor ima toliko prostranosti? Ključ je u bijelim zidovima koji daju na volumenu, no strateško postavljen prozor iznad lounge prostora također daje prividnoj veličini.

Prednost ovoga stana je u njegovoj funkcionalnosti u malom prostoru, što znači da je stan ekonomičniji no stan srednje veličine, a vizualno je jednako (ako ne i više) atraktivan.

Funkcionalan bijeli stan u samo 18.5 kvadrata
Tlocrt najbolje pokazuje prednosti mikro stana