Extra cool aplikacija donosi Zagreb kakvog niste vidjeli

| Travel |

Zagreb Be There aplikacija

Turistička zajednica Grada Zagreba u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog lansirala je novu mobilnu aplikaciju Zagreb Be There koja posjetiteljima Zagreba predlaže različite tematske puteve za obilazak glavnoga grada Hrvatske uz pomoć pametnih telefona. Aplikacija za sada nudi pet mogućih ruta od kojih svaka predstavlja Zagreb na ponešto drugačiji način, poput rute Space Explorer na kojoj se nalaze lokacije svih prizemljenih planeta sunčeva sustava iz umjetničkih instalacija Ivana Kožarića i Davora Preisa. Ruta Hidden Spots primjerice otkriva posljednji gornjogradski bunar, napušteno groblje u Jurjevskoj ulici ili oslikanu vodenu pumpu iz serije Pimp my Pump posvećenu Dinu Dvorniku.

Na ruti Indie Zagreb nalaze se primjerice Muzej ulične umjetnosti ili spomen-ploča Tomislavu Gotovcu „Zagreb, volim te“ u Ilici te LAUBA – Kuća za ljude i umjetnost. Tu su još i rute Refreshing Zagreb i Classic Zagreb. Projekt su osmislile i realizirale reklamna agencija Bruketa&Žinić OM i digitalna agencija Brlog.

“Aplikacija funkcionira na iPhone i Android sustavima mobilnih uređaja, a temelji se na popularnom gamification principu preuzetom iz računalnih igara. Tako se turisti koristeći Zagreb Be There trebaju virtualno chekirati odnosno prijaviti na svakoj lokaciji do koje stignu, a kada dovrše rutu čekaju ih nagrade poput popusta za Muzej Prekinutih Veza, Laubu, Tehnički muzej, ZOO te Next Bike bicikle”, pojasnio je kreativni direktor digitalne agencije Brlog, Tin Kadoić.

Aplikacija će se već može skinuti s mikrostranice betherezagreb.com,  putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu te direktno iz App i Google Storea. Više o ovoj zanimljivoj aplikaciji pogledajte u videu u nastavku.

Zagreb Be There aplikacija