El Toro – novi restoran i bar koji željno iščekuje cijeli Zagreb

| Wine and dine |

Već se dugo godina u Zagrebu nije dogodilo da se o nekom mjestu koje će se tek otvoriti toliko priča kao što je to slučaj sa zagrebačkim restoranom i barom El Toro u koji smo imali prilike ekskluzivno zaviriti.

Na mjestu nekadašnjeg Šubićevca pa onda i Baschiere, na raskrižju Šubićeve i ulice Fra Filipa Grabovca, svoja će vrata uskoro otvoriti restoran i bar El Toro čime će zagrebačka gastrotainment scena dobiti još jednog iznimno važnog predstavnika koji cilja postati centar zabavnog i društvenog gastro života metropole.

Sofisticirano uređenje, visoki gastronomski standardi, latinska kuhinja, kombinacija restorana i bara te ugodna atmosfera aduti su i glavni recept za uspjeh definitivno novog it mjesta u gradu.

Za izuzetno originalan i elegantan interijer, skulpturu bika, dizajn rasvjete pa i sam logotip zaslužan je arhitekt Christian Rendulić iz biroa Arhikultura.

Na samom ulazu u ovaj zanimljiv prostor dočekat će vas poprilično spektakularna zlatna skulptura bika po kojem je ovo mjesto i dobilo ime, a tema bika provlači se kroz cijeli restoran. Arhitekt kaže kako bik nema samo estetsku funkciju, on je ujedno i vjetrobran i prostor za DJ-a.

U restoran se ulazi ispod same skulpture gdje se otvaraju nove vizure, dominantan dugački i širok šank koji se proteže cijelim prizemljem, dvoetažna polica s raznim artefaktima, otvoreni dio kuhinje i elegantno stubište. Dolaskom na galeriju u prvi plan dolazi atraktivna hlađena vinoteka s malim barom i stolovima smještenim uz sam rub galerije.

Ambijentalnosti i izuzetnoj skladnosti prostora pridonosi opuštajuća rasvjeta, sofisticirani dizajn i izbor klasičnih materijala koji su korišteni u uređenju te izuzetna posvećenost detaljima. Svaka sitnica priča neku svoju priču, a pažnjom birani detalji poput slika, drvenih i željeznih artefakata vezanih na temu daju prostoru toplinu i posebnost. Restoranom dominira minimalističko uređenje sa snažnim detaljima i dozom dekadencije. Prostrani restoran svojom dubinom i volumenom gostu ostavljaju na izbor intimniji kutak galerije ili aktivan i visok prostor prizemlja.

Kuhinju koja se temelji na konceptu hrane Latinske Amerike vodi iskusni i renomirani chef Mario Mihelj, koji dolazi s pozicije glavnog chefa u Mundoaki. On, kao i cijeli njegov tim svoje su kulinarsko umijeće stjecali u najrenomiranijim domaćim restoranima, a usavršavali su se i u inozemstvu.

Gastro priča ono je što je posebno zanimljivo kod El Tora, naime, El Toro prvi donosi latinske okuse u Zagreb. Koncept latinske kuhinje, prilagođen domaćim okusima i ukusima temelji se na čistoći i posebnosti namirnica karakterističnih za Argentinu, Peru, Čile i Urugvaj poput kvinoje, batata, crnog graha, crne divlje riže i juke.

S obzirom na latinski gastro koncept El Tora, predjela se baziraju na zanimljivom i pristupačnom sharing konceptu gdje svi za stolom probaju sve. Chef Mihelj za El Toro osmislio je poprilično zanimljiv meni u kojem možete pronaći Tacos od bikovog repa, Ceviche, Tiradito, razne vrste Flat breadova, Spring okruglice, Tatarski biftek s twistom, Guacamole salatu s dimljenom pastrvom, Juhu od paprike i rajčice s cimetom, par hladnih juha i Zapečenog brancina u peći u kukuruznom listu. Naravno, s obzirom na to da je Latinska Amerika poznata po govedini, na meniju će se naći i odležano meso – T-bone, Ribeye i Tenderloin odresci.

U El Toru se pazi na svaki detalj pa se tako u meniju pića osim klasičnih i latinskoameričkih koktela nalaze i signature kokteli s domaćim sirupima bazirani na infuzijama votke koktel-majstora Ivana Bešića. Tu je naravno i bogata karta biranih hrvatskih, latinoameričkih i talijanskih vinskih etiketa s naglaskom na boutique vinarije.

El Toro bar svoja će vrata za prijatelje otvoriti već ovaj vikend, dok je službeni početak rada planiran za idući tjedan. Kuhinja El Tora, odnosno El Toro restoran, raditi će u fazi soft-openinga za suradnike i prijatelje idućih 15-ak dana nakon čega nas očekuje prezentacija menija chefa Mihelja i njegov službeni početak rada.

Vlasnici ovom novom gastro – zabavnom destinacijom planiraju visoko podići ljestvicu navedenog segmenta u Zagrebu. El Toro će osim nesvakidašnjih gastro uzbuđenja, vikendom i srijedom nuditi DJ gostovanja, ali i dnevni koncept ručka s kojim će sigurno vrlo brzo Zagrepčanima prirasti srcu.