Dreft Fashion Week Zagreb nastavlja s potporom mladim dizajnerima

| Fashion |

Look Book pobjednice DNG natječaja, Marice Pažanin

Nakon što je mlada dizajnerica Marica Pažanin iz Splita svojim modnim skicama osvojila simpatije i najviše ocjene stručnog žirija natječaja Dreft Next Generation te svoju kolekciju prikazala na Dreft Fashion Weeku Zagreb u svibnju 2013. godine, mlada Splićanka snimila je i svoj prvi lookbook. Modni natječaj Dreft Next Generation namijenjen je svim studentima modnog dizajna kako bi im se jednokratnom stipendijom pomoglo da izrade i predstave svoju prvu modnu kolekciju te im pruža podršku u daljnjem nastavku karijere.

Look Book pobjednice DNG natječaja, Marice PažaninLook Book pobjednice DNG natječaja, Marice Pažanin
Look Book pobjednice DNG natječaja, Marice Pažanin

Prilikom stvaranja lookbooka Marice Pažanin ulogu modela preuzela je Mia Matić koja je pred objektivom poznatog modnog fotografa Gorana Matijašeca pozirala u kreacijama dizajnerice inspiriranim Dreft Blackom. Za frizuru i make-up bio je zadužen Ivica Palinić. Prilikom snimanja svoj prvog lookbooka Marica nije krila oduševljenje: "Jako sam uzbuđena zbog snimanja mog prvog lookbooka. Zahvaljujem se ponajprije Dreftu što je nama kao mladim dizajnerima pružio priliku za predstavljanjem jer znamo svi koliko je bitna upravo takva prilika.“

Look Book pobjednice DNG natječaja, Marice Pažanin
Look Book pobjednice DNG natječaja, Marice Pažanin

Kao i zadnje dvije sezone, Dreft Fashion Week Zagreb i ove ponovo raspisuje natječaj Dreft Next Generation čime Dreft nastavlja podupirati rad mladih dizajnera.Svi zainteresirani studenti modnog dizajna mogu svoje prijave poslati od 20. listopada do 5. studenog 2013. na e-mail natjecaj@fashionweekzagreb.com. Pravila natječaja bit će dostupna na službenoj stranici DFWZ-a www.fashionweekzagreb.com gdje će se održati i samo glasanje za pristigle radove studenata. Četiri studenta s najviše glasova dobiti će bodove koji će vrijediti kao i glasovi jednog člana žirija, a glavnu riječ o pobjedniku DNG natječaja ove godine imati će upravo stručni žiri u sastavu: predstavnik Tekstilno Tehnološkog fakulteta u Zagrebu, predstavnik Visoke modne škole Profokus te predstavnik Drefta. Pobjednik 4. Dreftovog natječaja za mlade dizajnere bit će proglašen tijekom posljednjeg dana DFWZ-a 23. studenog 2013. godine.

Čime je druga pobjednica Dreft Next Generation natječaja, Marica Pažanin osvojila stručni žiri pogledajte u našoj galeriji.