Dobrodošli u Karlov svijet Chanela

| Fashion |

Chanel jesen/zima 2013./14.

Ogromni globus činio je središnji dio prostora u kojem se jučer održala revija kuće Chanel kojom je predstavljena kolekcija za sezonu jesen/zima 2014. Scenografijom je Karl Lagerfeld, kreativni direktor kuće, pretpostavljamo htio pokazati svjetsku nadmoć dvostrukog C, bez sumnje najprepoznatljivijeg branda na cijelom svijetu. Sukladno tomu, modeli su pistom koračali uz zvuke famozne Around the World, francuskog dvojca Daft Punk.

Nova kolekcija nije pretjerano odstupala od onoga što je kući priskrbilo slavu. Bilo je tu pregršt tvida, fantastičnih kaputa, zanimljivog nakita, neobičnih cipela i sjajnih torbica. Tvid i pletenina činili su okosnicu revije u kojoj je velika pozornost posvećena kaputima među kojima nije bilo modela koji nije zaintrigirao našu pažnju. Osim kaputa, Chanel žena iduće jeseni nosi kratke suknje, a uz njih uske kožne čizme koje sežu visoko do bedara. Lagerfeld je izgleda odlučio pojačati dozu seksipila i pokazati da Chanel odijela nisu samo za chic bakice.

Chanel jesen/zima 2013./14.
Chanel jesen/zima 2013./14.

Obuća je na trenutke nosila sado-mazo prizvuke, što se posebno odnosi na čizme s kojih su visili nizovi lanaca. Mala crna haljina dobila je nekoliko jako simpatičnih verzija koje ćemo uskoro vjerojatno vidjeti na nekoj od trendseterica opsjednutih Chanelom poput Diane Kruger ili Clémence Poésy. U galeriji pogledajte kolekciju slavne francuske kuće Chanel.