Dobro jutro - kako na kvalitetan način započeti dan

| Health |

Dobro jutro!

Kvalitetan san je vrlo bitna stavka našeg zdravlja. Potrudite se da svaku noć odspavate sedam do osam sati jer je upravo to idealan vremenski period koji je potreban da se organizam odmori.
Osim što je bitno pružiti tijelu kvalitetan odmor isto tako vrlo je bitno na kvalitetan način započeti dan i svoje jutro ispuniti aktivnostima koje će vas ispuniti energijom za cijeli dan i zbog kojih ćete se osjećati dobro, poletno i pozitivno.
Jedna od prvi pretpostavki kada se radi o kvalitetnom provođenju jutra jest rano ustajanje. No kako bi se rano ustali morate ranije i zaspati. Jutro je mnogima omiljeni dio dana stoga postanite ranoranioci i otkrijte sve čari jutra, a mi vam u nastavku teksta donosimo nekoliko aktivnosti koje će zasigurno povećati vašu produktivnost kroz dan i zbog kojih ćete se osjećati genijalno.

Jutarnja rutina

1. Jutarnja higijena
Higijena je vrlo bitna stavka svakog čovjeka. Umijte se, operite zube, otuširajte se i svježi i čisti započnite svoj dan.
2. Namjestite krevet
Namještanje kreveta u kojemu ste spavali vrlo je bitan korak jutarnje rutine. Pojedini autori tvrde kako vas upravo namještanje kreveta može učiniti sretnijima.
3. Pročitajte par stranica knjige
Čitanje je vrlo korisna aktivnost posebice u jutarnje sate jer nam pomaže koncentrirati se. Pročitajte par stranica motivacijske knjige kako bi bili motivirani i inspirirani kroz sve dnevne obaveze i zadatke.
4. Popijte mlaku vodu s limunom
Mlaka voda s limunom, na tašte, ubrzava probavu i vrlo je dobra za vaše zdravlje. Uvedite pijenje mlake vode u svoju svakodnevnu jutarnju rutinu posebno ako patite od problema s probavom.
5. Istegnite se
Budući da, nažalost, većina nas živi sjedilačkim načinom života mnogi pate od bolova u leđima. Istezanje je vrlo efikasno rješenje, a osim toga vrlo je opuštajuće.
6. Izdvojite koju minutu za meditaciju
Meditacija ima mnoge pogodnosti osim što je odlična za koncentraciju i opuštanje pomaže i u smanjenju stresa. Kako bi proveli mirno jutro i pripremili se na izazove koje nam donosi dan odradite jutarnju dozu meditacije.
7. Doručkujte
Svi znamo kako je doručak najbitniji obrok u danu. Pobrinite se da s doručkom unesete sve važne nutrijente kako bi vas oni ispunili energijom za svaki dan. Ideje što doručkovati, a da je ujedno zdravo i fino možete pronaći ovdje.
8. Prošetajte
Dokazano je kako hodanje ima umirujući efekt na naš um i na naše tijelo. Stoga izdvojite vrijeme kako biste prošetali ili spojite ugodno s korisnim i na posao, školu ili fakultet idite pješice.
9. Svoje jutro provedite bez elektroničkih naprava
Većina nas prvo što ujutro napravi jest uzme mobitel u ruke. Probajte svoje jutro provesti u miru bez bombardiranja s informacijama kako bi se u potpunosti mogli posvetiti samo sebi.
10. Organizirajte si dan
Ne kaže se bez veze da je "organizacija pola posla". Bitno je na komad papira odnosno u planer napisati sve obaveze, poslove i zadatke koje moramo obaviti u danu koji je pred nama jer upravo nam zapisivanje obaveza povećava produktivnost.