Cipele sa zubima - moda?

| Fashion |

Apex Predator kolekcija

Mislili samo da nas nakon Lady Gage i haljine od mesa više ništa ne može iznenaditi, no prevarili smo se. Za još jedan modni šok zaslužan je duo iz istočnog Londona Fantich & Young i njihova kolekcija Apex Predator.

Kolekcija je iako neobično, napravljena kao odgovor na financijsku krizu iz 2008. i inspirirana evolucijskom ekonomijom, školom koja primjenjuje darvinizam u modernoj ekonomiji. Ime kolekcije pak dolazi od biološkog naziva za predatore koji vladaju hranidbenim lancem. Kako bi vam pobliže objasnili ideju, Apex Predator kolekcija je koja na cipele, točnije potplate stavlja ljudske zube. Uspoređujući čovjekov razvoj i smanjivanje zubi (s obzirom na teksturu i kuhanje namirnica) s našom evolucijskom ovisnošću o blagodatima civilizacije i ekonomskim kolapsom, stvorili su cipele s 1.050 zubi koji služe kao potplate.

Cipele i muške i ženske dolaze u  kompletu s ručno izrađenim Saville Row odijelom od crne ljudske kose i staklenim očnim jabučicama kao gumbima. Kolekciju za sada možete vidjete do 7. veljače u berlinskom konceptualnom dućanu OUKAN, a hoće li ikada biti u prodaji, još ne znamo.