Čestitamo 1. rođendan Women on Wine!

| Wine and dine |

1. rođendan WOW
1. rođendan WOW

U poznatom zagrebačkom restoranu Lady Šram udruga Women on Wine (WOW) prošli tjedan proslavila je svoju 1. godišnjicu postojanja. Ta je obljetnica morala biti nešto posebno pa su tako članice organizirale nezaboravnu proslavu.  Za odabir vina bile su odgovorne Marija Vukelić, Loreena Meda i Tatjana Štrbac Bambulović, a vino i hranu sljubila je Lorena.

Na vinskoj karti našao se pjenušac Rose Tomac, Pošip Korta Katarine,  Milošev Stagnum Rosé 2011, Septem Pontes barrique 2009,  Postup Mare i Bibicheva Ambra.  Loreena je ova vina sljubila s neobičnim finger food-om. Uz Milošev rosé poslužila je sladoled od parmezana, uz Pošip Korta Katarine izvrstan rižoto do dimljene pastrve s porilukom, uz Postup Mare Wow-ice su kušale šljive punjene skutom i omotane špekom, a uz Bibichevu Ambru,  crostatu sa džemom od crnih maslina. Te su večeri članice premijerno kušale plavac mali  - Septem Pontes mladog vinara Roberta Ćirkovića -  uz pomoć dubrovačke Wow-ice Ksenije Matić. Na ovoj godišnjici udruga je ugostila Wowice iz cijele Hrvatske, a jedna je članica došla na proslavu čak iz Dubrovnika. Ovim događajem udruga je proslavila godinu dana aktivnog sudjelovanja na vinskoj sceni te mnoge edukativne radionice i degustacije.

No članice udruge nisu samo organizirale degustacije i zabave već su ove godine ugošćene u Monacu u klubu Femmes et Vins du Monde- žene i vina svijeta gdje  su   dobile Priznanje - Nova d'Encouragement 2011 - Catégorie Association  -   koje Femmes et Vins du Monde svake godine dodijeljuje pojedincu i udruzi za posebne zasluge u vinskom svijetu! 

U budućnosti wowice planiraju mnoge projekte, među kojima je prvi revitalizacija Plešivice jer smatraju da je ta vinska regija nepravedno zaboravljena. Tako se već za rujan organizira posjet poznatim vinarima Tomcu, Koraku i Šemberu kako bi se sve članice upoznale s vinima ovoga dijela Hrvatske...

Å to se pilo na 1. rodjendanu
Å to se pilo na 1. rodjendanu