Bill Gates preporučuje 6 najboljih knjiga koje je pročitao u 2015.!

| Art |

Bill Gates preporuča ove knjige...

Bill Gates donosi popis knjiga koje su ga u 2015. godini oduševile, no primijetio je određen obrazac koji prati gotovo sve knjige koje pročitao ove godine. Većina pročitanih knjiga u 2015. godini tiču se pitanja „kako nešto funkcionira“ – neovisno o tome da li se radi o ljudskom mozgu, o tome kako funkcioniraju i za što se sve koriste staklo i čelik ili pak kako se riješiti smrtonosnih bolesti. Ostale knjige zadiru u srž ljudskog bića – naše mane i snage, naša sposobnost za nelimitiranim razvojem ili pronalazak smisla u stvarima koje cijenimo.  Bill kaže kako ove teme nije išao ciljano istraživati, no glavni razlog zašto čita je da nauči nešto novo, stoga ne čudi da se dotakao upravo gore spomenutih tema.

Jedina knjiga od spomenutih 6 koje su ga osvojile ove godine, koja je prevedena na srpski jezik je „Mindset: The New Psychology of Success“, odnosno „Mentalni stav - nova psihologija uspešnosti“ autorice Carol S. Dweck koja će vam pomoći da bolje razumijete svog partnera, šefa, prijatelje i svoju djecu te kako da razvijete svoje potencijale, ali i potencijale svoje djece.

Ostale su knjige na engleskom i mogu se naručiti putem amazon.com-a:

  • „Eradication: Ridding the World of Diseases Forever?“ Nancy Leys Stepan
  • „Sustainable Materials With Both Eyes Open“ Julian M. Allwood, Jonathan M. Cullen
  • „Being Nixon: A Man Divided“ Evan Thomas
  • „Thing Explainer: Complicated Stuff in Simple Words“ Randall Munroe
  • „The Road to Character“ David Brooks

Ispod se nalazi YouTube video s kratkim opisima knjiga koje nisu predstavljene po redu, već nasumično. Obavezno zavirite u blagdanski popis knjiga Billa Gatesa koji bi vas mogao inspirirati za kupnju božićnog poklona.