Barrancas House - kuća temeljena na očekivanjima i iznenađenjima

| Design |

Kuća iz 1970-ih godina u Mexico Cityju potpuno je renovirana uz pomoć dizajnerskog i arhitektonskog studija EZEQUIELFARCA te pretvorena u suvremenu obiteljsku kuću s upečatljivim detaljima

Barrancas House je temeljena na očekivanjima, iznenađenjima i brizi o dizajnerskim detaljima. Kao tri glavne koordinate iskorišten je položaj kuće koja ima pogled prema šumi stoga su iskorišteni prozori od poda do stropa kako bi prirodni elementi izvana dopirali u interijer baš kao i prirodno svjetlo te pogled na šumu. Zanimljivo je to da unatoč velikoj povezanosti interijera s eksterijerom, ni u jednom trenutku se udobnost i intima stanara ne narušava.

Integracija okoliša s unutrašnjosti postiže se korištenjem materijala kao što su mramor, kamen, drvo, zajedno s neutralnim tonovima. Obilazak prebivališta ispunjen je neočekivanim poslasticama –otkrivanje kuće kroz razne hodnike dovodi do multi-funkcionalnih nepredvidljivih razmaka ostvarenih pomoću pokretnih zidova, skrivenih vrata i ogromnih prozora koji se otvaraju u cijelosti. Namještaj je posebno dizajniran za svaki prostor u kojem se nalaze automatski sustav rasvjete za svaku potrebu stanovnika. Održivi elementi stanovanja su zeleni krov, zeleni zidovi, automatizirana ušteda vode pomoću pametnog sustava, kao i sustav solarne energije.