Armand de Brignac predstavio svoj najskuplji šampanjac Blanc de Noirs

| Wine and dine |

Armand de Brignac izdao najskuplju bocu šampanjca dosad
Armand de Brignac - Blanc de Noirs

Jedan od najpoznatijih i najskupljih brendova šampanjaca, Armand de Brignac vlasnika Jay Z-a i službeno je predstavio svoj najskuplji šampanjac Blanc de Noirs. Šampanjac je proizveden isključivo od crnih bobica grožđa Pinot Noir, a iako preporučena maloprodajna cijena još nije potvrđena, boca ekskluzivnog Blanc de Noirsa će se prodavati po cijeni od 600-700 funti što je čak 50% skuplje od njihove trentno najskuplje boce Rosea (300 funti).

Ova limitirana serija skupog šampanjca u ekskluzivnim bocama od kositra proizvedena je u količini od samo 3.000 komada, a Blanc de Noirs sadrži mnogo veću količinu alkohola od njihovog šampanjca Brut Gold, ali i trostruko više šećera.

Blanc de Noirs
Blanc de Noirs

Izgleda da poznati američki reper, producent i poduzetnik vrijedan US $ 520m prema Forbesu, Jay Z zna kako ulagati te je prošle godine u listopadu kupio ekskluzivan brand Armand de Brignac, a da je ovaj šampanjac zaista vrh luksuza, a ne samo nešto što nosi potpis celebrityja, potvrđuju i mnogi vino-znalci koji su ga imali prilike i degustirati na predstavljanju.