Zašto trebate uvrstiti proizvode s melatoninom u svoju beauty rutinu?

| Beauty |

 

Vjerojatno ste čuli za melatonin, hormon koji tijelo luči tijekom noći i poboljšava kvalitetu sna. No, melatonin je postao najnoviji sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda koji pomaže da se vaša koža obnovi i uspješno izbori protiv starenja.

Hormon melatonin je ključni element ciklusa spavanja. Kada počne padati mrak, mozak, signaliziran promjenom svjetlosti, oslobađa melatonin, stvarajući potrebu za snom. Melatonin je već dugo dostupan kao oralni dodatak, a znanstvena istraživanja otkrila su njegova antioksidantna svojstva, što ga čini jako korisnim sastojkom u njezi kože.

Cijeli dan naša koža izložena je UV zračenju koje je može oštetiti. Naše tijelo stvara antioksidante uz pomoć antioksidantnih enzima. Melatonin potiče prirodnu proizvodnju ovih enzima u tijelu. Ovi antioksidanti izazvani melatoninom učinkovitiji su od onih iz vitamina C i E.

Još jedan plus dodavanja melatonina proizvodima za njegu kože: nema rizika od nuspojava poput glavobolje, vrtoglavice, mučnine.

Melatonin djeluje učinkovito s uobičajenim sastojcima protiv starenja, poput retinola i vitamina C. Također "nadopunjuje" hijaluronsku kiselinu u poboljšanju elastičnosti kože. Primjena proizvoda s melatoninom se preporučuje noću kada se koža najbolje obnavlja.