Ovog ljeta na vrijeme izbjegnite crvenilo i opekline od sunca

| Beauty |


Zaštita kože od sunca

Svako ljeto jedva čekamo uživati bezbrižno na suncu i boravku na otvorenom daleko od svojih svakodnevnih obveza. Ipak, prilikom izlaganja suncu svakako moramo paziti na štetan učinak sunčevih zraka. Iako nam sunčeva svijetlost donosi mnoge prednosti kao što je stvaranje vitamina D, ipak može imati izrazito štetan utjecaj na kožu. UVB zrake prodiru duboko u našu kožu  i uzrokuju opekline, crvenilo, preosjetljivost, DNA oštećenja i razvoj raka kože. Također, UVA zrake prodiru duboko u tkivo i uzrokuju kronična oštećenja, poput starenja kože.

Kako bi na vrijeme izbjegli crvenilo i opekline od sunca potrebno je provoditi određene mjere sigurnog sunčanja.

  • Prije svega potrebno je izbjegavati prekomjerno i nekontrolirano izlaganje suncu, pogotovo mi koji imamo želju za brzim dobivanjem lijepog i preplanulog tena u kratkom vremenskom roku.
  • Nadalje i ono najvažnije, korištenje kvalitetnih krema sa zaštitnim faktorom tijekom sunčanja. Svaćamo kako stalna zaštita prilikom izlaganja suncu te briga o koži može biti opterećenje, ali shvaćanje vlastite kože i njenih potreba može pomoći da postignete najveću zaštitu koja vam je potrebna. Za to su najbitniji kvalitetni proizvodi za zaštitu od sunca. Poboljšana formula proizvoda NIVEA Sun Protect & Moisture održava vašu kožu hidratiziranom tijekom 24 sata. UV zrake uzrokuju stres i oštećuju dublje slojeve kože, dok vjetar i voda mogu rezultirati osjećajem suhoće i zategnutosti kože. Kalitetni proizvodi za sunčanje sadrže UVA i UVB filtre koji spriječavaju štetne zrake da prodru u našu kožu i uzrokuju oštećenje pa Nivea Sun Protection ima funkciju i njege i zaštite vaše kože.
  • Svakako preporučamo pomoći našoj koži prilikom obnove koristeći dodatni losion nakon sunčanja jer ti proizvodi sadržavaju vlagu i sastojke koji umiruju kožu, nudeći stoga potpunu njegu kože kad god provodite vrijeme na suncu.  
Zaštita kože od sunca
  • Savjetujemo barem svaka dva do tri sata nanositi proizvod za njegu kože na suncu kako bi se konstantno zadržala visoka razina zaštite. Redovito nanošenje tijekom boravka na suncu pomoći će održati kožu zaštićenom, posebice nakon plivanja i brisanja ručnikom koji mogu djelomice skinuti zaštitu od suncu.
  • Naša koža od štetnih UV zraka nije sigurna niti u hladu prilikom ležanja i opuštanja ispod suncobrana ili krošnje. Također, potrebno je imati kvalitetnu zaštitu čak i tijekom oblačnog dana. Naime, UV zrake mogu prolaziti kroz oblake te nam dolaze s svim strana, stoga čak i tijekom oblačnog dana možemo biti snažno izloženi štetnim zrakama.
  • Ali i kada nam koža potamni i kada već dobijemo lijepu preplanulu put zdravlje naše kože je i dalje ugroženo bez pravilne njege. Naime, prilikom tamnjenja prirodni SPF faktor koji tijelo razvija je poprilično nizak – manji od 6. I nakon što koža potamni obvezno je dobro se zaštiti od suncu kontinuiramo i odgovarajućom njegom tijekom vremena koje provodimo na suncu.

Koža pamti kroz godine i potrebno ju je nahraniti s dovoljno kreme sa zaštitnim faktorom. Prilikom uživanja i odmaranja u prirodi štitite svoju kožu i održavajte razinu hidratacije koja je koži potrebna za vrijeme boravka na suncu.