Koji oblik noktiju je proglašen trendom za 2015.?

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Trendi nokti za 2015. godinu
Trendi nokti za 2015. godinu

 Premda je ponekad upravo ovaj dio beauty rutine nepravedno zanemaren, oblik noktiju jednako je važan kao i boja kose ili debljina obrva. Ukratko: sjećate se dana kada su dugi, ovalni nokti (francuske manikure) bili u modi? Da, jednako su u prošlosti kao i onaj tamno smeđi ruž za usne s još tamnijom olovkom.

Pa koji je oblik noktiju trendi ove godine? Predstavljamo "Squoval" - dijelom ovalan, dijelom kockasti, ovaj je oblik noktiju tipično kockasti, ali su rubovi ipak zaobljeni za jedan malo nježniji, prirodniji izgled.

Squoval je najtrendi oblik noktiju!
Squoval je najtrendi oblik noktiju!

Ako smijemo primijetiti, "prirodno" je postao glavni pokret u svijetu ljepote - i mi ga OBOŽAVAMO! Kosa, šminka, a sad i nokti. Nakon godina i godina žestokih trendova poput vještičje dugih noktiju (poput onih Rihanne i Lady Gage), sada se vraćamo samim počecima, nešto prirodnijem, umjerenijem izgledu kako oblika tako i laka na noktima. Traže se kratki, uredni nokti, s nešto kockasto-ovalnijim oblikom - jer izgledaju bezvremenski, čisto i elegantno.

Top lakovi za 2015.
Top lakovi za 2015.

Vidjeli smo toliko neočekivanih, snažnih boja na noktima prošle godine, a sada se sve vrti oko neutralnih nijansi i prirodnijeg looka kojima će vaše ruke izgledati ženstvenije i elegantnije no ikad.