Top 4 savjeta za savršene obrve

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Ako su oči ogledalo duše, onda su obrve ništa manje važni okviri tog ogledala. S obzirom na važnost očiju, naravno da želimo da se one maksimalno i najbolje naglase - a prvi korak je savršen oblik!

Činjenica je da većina žena ne zna odabrati oblik obrva koji najbolje pristaje njenom licu i zato je dobro da potraže pomoć stručnjaka u salonima ljepote ili još bolje kod profesionalnih vizažistica koje taj posao čine najbolje. Uz nekoliko glavnih savjeta za dobar oblik obrva važna je i kvalitetna pinceta stoga neka vam ne bude teško odvojiti pedesetak kuna više za profesionalnu pincetu...


Spustite tu pincetu

Većina žena trči po pincetu svaki put kad vidi neku dlačicu, no osim ako je baš jako daleko od mjesta gdje su vaše obrve, pustite ju - jer će vam možda baš ona trebati za savršen oblik obrva. Znamo, trenutno vam ta jedna dlačica jako smeta, ali ako je počupate, možda će vam baš na tom mjestu nastati neželjena rupa. 

BeautyUK setom za oblikovanje obrva "High brow
BeautyUK set za oblikovanje obrva "High brow

Redovito čupajte, ali ipak ne prečesto

S obzirom na to da nemaju vremena, neke žene obrve čupaju prerijetko, recimo jednom mjesečno pa dolaze do problema jer im se potpuno gubi oblik koji su imale, a druge pak čupaju obrve svaki dan i tako dolazi do prečupavanja, odnosno onih ružnih pretankih obrva. Održavanje obrva nije svakodnevna aktivnost i nema smisla da to radite na brzaka. Kada imate 10-15 minuta vremena, sjednite, nađite danje svijetlo i počupajte obrve koje su vam van vašeg oblika. Ako vam se oblik izgubio, kroz nekoliko jednostavnih koraka ponovno ga uspostavite.

Ne zaboravite na šminku

Iako vjerojatno nikada ne razmišljate o tome kada čupate obrve, ali postoji i šminka koja vam može pomoći doći do savršenih obrva! Šminka za obrve nešto je što bi žene trebale koristi svakodnevno - malo sjenila za obrve na strateška mjesta i vaše će obrve biti kao kod hollywoodskih zvijezda. Naravno, jako je bitno da slijedite prirodnu boju svojih obrva, a stručnjaci preporučuju da koristite dvije nijanse svjetlije sjenilo za vaše obrve. Ukoliko imate duže dlačice, uz sjenilo koristite i olovku.

Pažljivo odredite svoj oblik

Ako obrve uređujete sami, budite sigurni da vaše obrve komplimentiraju obliku vašeg lica. Za srcoliko lice preporučuju se okrugle obrve (primjer Reese Witherspoon) kao protuteža okruglim obrazima. Za četvrtasta lica (Salma Hayek) napravite luk malo dalje, ne na sredini obrve već prema kraju. Kod ovalnih lica dobar luk također je vrlo važan plus kod njih je i jako važno da obrve nisu preblizu jedna drugoj tako da otvaraju lice i ne čine ga još okruglijim.