Kako povećati oči, a da ne izgledaju previše našminkano?

| Beauty |

oči
Velike oči se mogu genijalno napraviti šminkom....

Umorne, natečene oči su nešto sa čime smo se svi susreli, a ako uz to imate i prirodno male oči, i želite to nekako zakamuflirati bez da stavljate tonu šminke, sjenila, umjetnih trepavica i tuša nego želite što prirodniji efekt? Imamo rješenje za Vas u nekoliko jednostavnih koraka.

1) Nanesite korektor na područje oko očiju i kapak. Upravo zato jer je korektor boje kože izgledat će prirodno, a ta neutralna boja kože bit će podloga na kojoj ćemo stvoriti nešto novo odnosno igrati se sjenama i tehnikama da dođemo do onoga što želimo.

2) Na kapak nanesite bijelo mat sjenilo ili bilo koju svijetlu boju koju želite kojom ćete dobiti iluziju da su oči više prema naprijed.

3)Sljedeće je nanošenje mat sjenila na pregib oka odnosno malo iznad jer ćete tako stvoriti dojam da je pregib baš tu odnosno više nego što je i samim time dojam da su oči veće nego što jesu kao i otvorenije.

4) Kada se nasmijete, vidjet ćete gdje Vam prirodno pada sjena na donji dio oka pa uz samo rub donjih trepavica nanesite sjenilo prirodne boje s kojim ćete moći napraviti prirodnu sjenu koja će zaokružiti Vaše oko i time stvoriti iluziju da je veće.

5) Sa tankim kistom i smeđom bojom nanesite liniju koja prati trepavice na gornjem kapku i budite precizni koliko je moguće da linija pravi isključivo liniju trepavica jer će debela linija napraviti suprotan efekt odnosno vizualno smanjiti oko.

6) Nanesite prozirnu maskaru ili bijeli dio s dvostruke crno-bijele maskare od samog korijena trepavica pa do vrhova na gornjim i donjim trepavicama

7) Sljedeći korak je maskara s time da bi smeđa boja bila idealna jer bi cjelokupni izgled bio prirodniji. Također je savjet da se maskara ne nanosi od korijena jer će se time dobiti dojam da su oči veće nego što jesu. 

8) Zadnji savjet je da na samom rubu oka napravite „lažnu“ zadnju trepavicu čime ćete podići oko. Ovaj korak je jednostavniji kad već imate maskaru jer znate u kojem smjeru ići. Ovaj korak ćete napraviti tako da tanki kist smočite kako bi linija bila što preciznija i vjernija i s tamno sivim sjenilom povučete liniju.

Prirodnije velike oči